ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο σύλλογος γονέων του 7ου ΕΠΑΛ, με λύπη διαπίστωσε ότι στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών  για το σχολικό έτος 18-19 ,απουσιάζουν  οι τομείς Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων τεχνών, Οικονομίας και Ναυτιλίας  και οι  ανταποκρινόμενες ειδικότητες τους  του σχολείου μας,

οι οποίες  λειτουργούσαν εύρυθμα και αποδοτικά με επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το σημαντικότερο είναι ότι βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος και μάλιστα στη περίοδο των εγγραφών και εξετάσεων  χωρίς προειδοποίηση των άμεσα ενδιαφερόμενων ,γονέων και μαθητών και χωρίς επίσημη ενημέρωση της σχολικής μονάδας.

Δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα λειτουργίας των συγκεκριμένων τομέων- ειδικοτήτων στη σχολική μονάδα που υποστηρίζεται από εργαστήρια του συστεγαζόμενου  3ου Εργαστηριακού κέντρου και είναι επανδρωμένο επαρκώς από τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Ποιά είναι τα οφέλη της εκπαίδευσης αυτής της μετακίνησης
  • Από τη μετακίνηση των μαθητών , των εργαστηρίων και των εκπαιδευτικών προκύπτει ευθύνη και οικονομικό κόστος .Σε περίπτωση μεταφοράς των εργαστηρίων(πανάκριβα κι ευαίσθητα μηχανήματα) ποιο το κόστος της μεταφοράς τους και της παράδοσης τους έγκαιρα ώστε να μη χαθεί διδακτικός χρόνος.
  • Στη περίπτωση που θα παραμείνουν τα εργαστήρια και θα μεταφερθούν οι ώρες των θεωρητικών μαθημάτων σε άλλη μονάδα, ποιος θα αναλάβει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από σχολείο σε σχολείο , που μάλιστα σε μια των περιπτώσεων απέχουν 6 χιλιόμετρα χωρίς να υπάρχει αστική συγκοινωνία.
  • Υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές σε χώρους στις μονάδες υποδοχής που θα μετακινηθούν οι μαθητές
  • Ποιος μπορεί να ακυρώσει τις επιλογές και τα όνειρα των παιδιών μας στο σχολείο που επέλεξαν στον τομέα η στην ειδικότητα ? Ποιος  θέλει τα παιδιά μας να γίνονται βαλίτσες που μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο? Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις χωρίς να ενημερώσει τους  ενδιαφερόμενους?

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η αναίτια και ξαφνική απόφαση (?) μετακίνησης και το κόστος της στις  ζωές των παιδιών μας.

Ζητάμε την υποστήριξη των γονέων,  μαθητών, εκπαιδευτικών, των φορέων της εκπαίδευσης, των αρχών και των πολιτικών εκπροσώπων της πόλης μας, ενάντια  σ αυτή την αναιτια, δαπανηρη  και ατεκμηρίωτη μετακίνηση των τομέων και ειδικοτήτων του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Αναμένουμε απαντήσεις από τους υπεύθυνους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ