ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: “ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ” ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Λάρισας πήραν μέρος στο μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ: “Κι αν ήσουν εσύ”, με δρώμενα παραστατικών τεχνών με θέμα τη διαφορετικότητα που οργάνωσε το Πανελλήνιο θέατρο για την Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία

με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο (ESTIA)

Σε ανακοίνωση του σχολείου για τη δράση αναφέρονται τα εξής:

“Ήμασταν κι εμείς εκεί, και πήραμε θέση … εκεί πλάι στο αρχαίο θέατρο, πλαισιώνοντάς το ημικυκλικά, ως ο χορός σε μια νοητή εξωτερική ορχήστρα  ….με ρόλο προεξάρχοντα, να σας θυμίσουμε τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα…. πως όλοι είμαστε Άνθρωποι ….”διαφορετικοί.. ε, και;”…. Άνθρωποι! “Ο ίδιος ο Θεός που έφτιαξε την καταιγίδα έφτιαξε και το σιτάρι, παρόλο που τα δυο πράγματα είναι διαφορετικά.

Δεν μας ακούσατε, γιατί δεν φωνάξαμε, μόνο σας κοιτούσαμε στα μάτια. θελήσαμε να σας προβληματίσουμε με το σώμα μας, την ψυχή μας, την γραφή μας, τις εικόνες μας. Σας κοιτάξαμε κατάματα και σας διαμηνύσαμε: “Πάρτε θέση”. Μην σκεφτείτε πως δεν γίνεται τίποτα. Να θυμάστε πως: “Ακόμη και τα πιο ψηλά δένδρα φυτρώνουν από μικρούς σπόρους”, σαν ετούτους εδώ…. τις μικρές συλλογικές προσπάθειες.

Δεν ήμασταν μόνο εμείς, αλλά και παιδιά και καθηγητές άλλων Γυμνασίων (1ο, 3ο, 8ο, 9ο, 10ο) και παιδιά-πρόσφυγες. Απλωθήκαμε σε κομβικά σημεία του κέντρου της πόλης μας και αφήσαμε τα μάτια της καρδιά μας να πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με μηνύματα για ένα κόσμο οικουμενικό, ειρηνικό, μια μεγάλη αγκαλιά για όλους, χωρίς διακρίσεις, όπου δεν έχει θέση ο φόβος, η απόρριψη, τα δάκρυα, παρά  μόνο η αγάπη και η αποδοχή.

Τη δράση μας  και τους 31 μαθητές μας συντόνισε η θεατροπαιδαγωγός Αγλαΐα Νάκα. Αρωγός στην προσπάθειά μας για μια ακόμη φορά ήταν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και οι γονείς των μαθητών μας. Τους ευχαριστούμε όλους!”

Στο Φεστιβάλ πήραν μέρος οι μαθητές: Βασιλοπούλου Βασιλική, Δεληγιάννης Γιώργος, Γεράκης Βασίλης, Γκούμας Δημήτριος, Ζαχαριάδης Αθανάσιος, Βασιλειάδης Γεώργιος (Γ1), Κουλουρά Ελένη, Κουκουβίτη Ασημίνα, Μαραμή Ελένη (Γ2), Γαβριηλίδης Θεοφάνης, Λευκαδίτη Βαλεντίνα, Κατσίκας Νικόλαος, Μαδούρος Βαγγέλης,  Κοσμάνου Ιωάνννα, Κίτση Βανέσσα, Μαραθεύτη Νεφέλη(Γ4), Παναγιωτόπουλος Χρήστος, Μακρή Υακίνθη, Μπατρακούλη Ιωάννα, Φράγγου Θάλεια (Γ5), Αραμπατζής Αστέριος (Β1),Λάμαρη Βαρβάρα, Καλογιάννη Μαρία (Β2), Κακαμπάκου Ναταλία, Ντάβαρη Λουκία, Ντόστας Θοδωρής, Τσομίδης Νικόλαος (Β4), Βουμπάρη Μαρία, Καραχάλιου Ασημίνα, Τοκμακίδου Αναστασία και Τσούμας Κων/νος (Β5)

Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεληζώνα Ζωή (Διευθύντρια), Γούλα Μαρία (Υποδιευθύντρια), Κανάκη Βικτωρία (Υποδιευθύντρια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ