ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Κύκλος της Θεσσαλίας κοινοποιεί το παρακάτω ψήφισμα το οποίο εκδόθηκε από τους πολίτες του Παλαιστινιακού Κύκλου*

Μπροστά στο νέο ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στη Παλαιστίνη όπου θανατώθηκαν εξήντα τρεις 63 πολίτες, μεταξύ αυτών 8 παιδιά και υπήρξαν πάνω από 2790 τραυματίες, από πυρά των κατοχικών ισραηλινών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης στη Γάζα, ο Κύκλος της Παλαιστίνης

του Ιδρύματος Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου (FACM) καλεί την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει με το πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το νέο, αυτό, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι σήμερα απαραίτητο και ουσιαστικό να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι αυτής της βιαιότητας.

Οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής μέσω της διοίκησης Trump, πρέπει να καταδικαστούν για την υποστήριξή τους που παρέχουν στην πολιτική της Ισραηλινής Κυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από την βία και τον διαχωρισμό. Η πρόσφατη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ συνιστά μια πρόσθετη προκλητική πολιτική χειρονομία που δεν μπορεί παρά να προκαλέσει νέες εντάσεις στην περιοχή.

Η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης στις παλαιστινιακές διαμαρτυρίες είναι από την πλευρά της ωμή και απάνθρωπη. Αποτελεί λογική συνέχεια της πολιτικής της προσάρτησης, του εποικισμού, της απομόνωσης, του αποκλεισμού και του συστηματικού εκφοβισμού που ακολουθείται από το ισραηλινό Κράτος. Αυτή η πολιτική έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον παλαιστινιακό πληθυσμό, της Δυτικής Όχθης όπως και της Γάζας, όπου ο πληθυσμός είναι εγκλεισμένος σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί και φυλακή με ανοικτό ουρανό.

Η ιστορία το έχει αποδείξει επαρκώς: ο πόλεμος δεν επέλυσε ποτέ και πουθενά τίποτα. Η διέξοδος θα προέλθει αναγκαστικά από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, παρόλο που το Ισραήλ το παραβιάζει επιδεικτικά εδώ και δεκαετίες. Η πολιτική του εποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών είναι, ως εκ τούτου, παράνομη. Ο Κύκλος της Παλαιστίνης πιστεύει ότι είναι καιρός να σταματήσει η ατιμωρησία που απολαμβάνει το Κράτος του Ισραήλ.

Η διεθνής κοινότητα και κυρίως η ευρωπαϊκή ένωση και ο ΟΗΕ πρέπει να καταδικάσουν και να τερματίσουν την πολιτική των επιθέσεων και της κατοχής που ακολουθείται από το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και να αναγνωρίσει το συντομότερο δυνατόν την ύπαρξη παλαιστινιακού Κράτους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

*Κύκλος: Oμάδα ενεργών πολιτών σε μεσογειακό κράτος μέλος του (FACM)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ