ΟΜΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Σύσσωμη ήταν η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο της επίθεσης που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», καταλήγει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιοί τραμπούκοι

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης από ακροδεξιούς τραμπούκους. Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γ. Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Και προσθέτει:  Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Πρέπει να συλληφθούν αμέσως

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Θεοδωράκης: Σιγά μην φοβηθώ, σιγά μην κλάψω

Μήνυμα συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter. «Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας «σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης».

Κόλλια-Τσαρουχά: Να απομονωθούν αυτοί που επιτέθηκαν

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον Γιάννη Μπουτάρη. Η βία δεν τιμά το μήνυμα της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ούτε τις αξίες του λαού και του πολιτισμού μας, που απαιτούν την αξιοπρέπεια και το σεβασμό ακόμη και του εχθρού μας. Εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης με την επίθεση σε έναν άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα θεσμικός αντιπρόσωπος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ηλικία που προστάζει το σεβασμό, πρέπει να απομονωθούν από την υγιή κοινωνία και να αντιληφθούν το μεγάλο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε την επιθετική ενέργεια εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου.

» Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ένωση Κεντρώων: Να συλληφθούν οι δράστες

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. «Τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν την δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Πιστεύουμε, ότι η αστυνομία θα εντοπίσει και θα συλλάβει τους δράστες αυτής της απαράδεκτης επίθεσης», αναφέρει το κόμμα.

Γεννηματά: Ακροδεξιοί και «αγανακτισμένοι» οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν. Ακροδεξιοί και «αγανακτισμένοι», οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες. Ο φασισμός δεν θα περάσει», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Οικολόγοι Πράσινοι: Φασιστική και άνανδρη επίθεση

Σχετικά με τον χθεσινό προπηλακισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο Εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης, δήλωσε: «Η φασιστική και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από μικρή ομάδα τραμπούκων αμαύρωσε την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού ενώ παράλληλα βύθισε στο σκότος την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Είναι χρέος όλων μας να καταδικάσουμε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός και να δώσουμε την μάχη ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ παρόμοια γεγονότα που φέρνουν στην μνήμη σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της πόλης. Μια δημοκρατική κοινωνία είναι πρωτίστως μια κοινωνία ειρήνης στην οποία δεν χωράει κανένα είδος βίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ