ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.

Την  πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης διοργανώνει το HIGGS στη Λάρισα, την επόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρες 5-8 μ.μ. στο Ξενοδοχείο “Μετροπόλ” Λάρισας (Ρούσβελτ 14-Πλ. Ταχυδρομείου), σε συνεργασία με το   Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων  Θεσσαλίας και το Δίκτυο “Περραιβία”,

με θέμα «HIGGS: Ένας Επιταχυντής |Accelerator| για Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα», με ελεύθερη είσοδο..

Στην ημερίδα, που απευθύνεται σε όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Θεσσαλίας, θα παρουσιαστούν  από κοντά τα δωρεάν προγράμματα και οι  δράσεις του HIGGS, με ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες του προγράμματος Accelerator, οι οποίες εστιάζουν σε μικρές και μεσαίες Μη Κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Επιπλέον, ο Διευθυντής του HIGGS, Σωτήρης Πετρόπουλος, με μεγάλη εμπειρία στις χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε ελληνικές ΜΚΟ, θα παρουσιάσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει μια ΜΚΟ σχετικά με την πρόσφατη δημόσια πρόσκληση του προγράμματος “ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ”, που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από 6 ιδρύματα, καθώς επίσης και για άλλες διαθέσιμες πηγές χρηματοδοτήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα παρουσιαστούν οι δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει το πρόγραμμα Accelerator, όπως: 1. καθημερινή υποστήριξη στη δημιουργία προτάσεων χρηματοδότησης προς εγχώριους και διεθνείς δωρητές 2. δικτύωση με μεγάλες ΜΚΟ της Ελλάδας και του εξωτερικού 3.  τακτική επαφή με εξωτερικούς συνεργάτες για συμβουλές και 4. καθοδήγηση σε νομικά και φοροτεχνικά ζητήματα, θέματα Marketing & Επικοινωνίας, καθώς επίσης και Προσέλκυσης και Διαχείρισης Εθελοντών.  *Όσοι εκπρόσωποι Φορέών ενδιαφερθούν και δηλώσουν  συμμετοχή θα έχουν  την ευκαιρία να λάβουν   και αναλυτικές οδηγίες.

Σχετικά με το πρόγραμμα “Σημεία Στήριξης”, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση : 1. Πώς λειτουργεί η φόρμα αίτησης για το πρόγραμμα Σημεία Στήριξης” 2. Πώς μπορούν να αποτυπωθούν καλύτερα οι ιδέες & προτάσεις σας 3.  Ποια η εμπειρία από τον Α’ & Β’ Κύκλο του προγράμματος  και 4. Tips & Tricks για αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας!

Ο  πρόεδρος των Δικτύων  “Περραιβία” και Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας Κώστας Σκριάπας , πιστεύει ότι οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών έχουν άμεση ανάγκη ενημέρωσης για τις ευκαιρίες χρηματοδότησής τους  , βελτίωσης των δομών τους (Capacity Building) και διεκδίκησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων,  όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη  ,δίνοντας ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους επιστήμονες, παράγοντας σοβαρό έργο για την κοινωνία και την οικονομία και συμβάλλοντας στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, πλην όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Για συμμετοχή εκπροσώπων Φορέων απαιτείται,  άμεσα ,δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά  στο info@higgs3.org  και στο skriapask@gmail.com , δηλώνοντας όνομα, φορέα εκπροσώπησης και στοιχεία επικοινωνίας,  μέχρι και τη Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ