ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Με επισημότητα τιμάται και φέτος η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στην Δημοτική κοινότητα Συκουρίου με τις εκδηλώσεις «Κωνσταντίνεια 2018». Χθες παραμονή της εορτής το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Ακολούθησε μουσική συναυλία στην πλατεία Θέμιδος από τη φημισμένη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με παλιές αγαπημένες μελωδίες.

Στις  εορταστικές  εκδηλώσεις για τα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018 παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας  Κολλάτος ,ο υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης  κ.Βασίλης Κόκκαλης ,οι βουλευτες της ΝΔ κ.Χρήστος Κέλλας του  ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παπαδόπουλος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Λαδόπουλος ,ο Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας κ. Ιωάννης Ράπτης, ο πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης  Καρατέγος ,ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Νίκος Πουτσιάκας ,αντιδήμαρχοι του Δ.Τεμπών ,δημοτικοί σύμβουλοι,πρόεδροι  δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και μέλη αυτών ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής .

Στον σύντομο  χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά με υγεία δύναμη αισιοδοξία και υπομονή ,ακόμη ευχαρίστησε την μπάντα του πολεμικού ναυτικού που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να επισκεφθούν τον Δ.Τεμπών και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018 καθώς επίσης και τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης  κ.Βασίλη Κόκκαλη για την μεσολάβηση του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να συμμετέχει η μπάντα στις εορταστικές εκδηλώσεις  .

Τέλος ακόμη ευχαρίστησε τον Διοικητή της 1ης στρατιάς Στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη όπως επίσης και τον Διοικητή του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα ταγματάρχη Γρήγορη Λέφα για την καλη συνεργασία  για την φιλοξενία της μπάντας στα ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα  .

Ακόμη ο κ. Κολλάτος ανέφερε:

Μέσω πολυάριθμων και ποικίλων δράσεων η Μπάντα του Π.Ν μοιάζει να έχει κατακτήσει μια ιδιαίτερη θέση στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Οι στιγμές χαράς και συγκίνησης που απλόχερα χαρίζει , σε πολίτες που κατακλύζουν τα θέατρα και τις πλατείες όπου εμφανίζεται, απευθυνόμενη σε όλες  τις κοινωνικές ομάδες της χώρας μας ,είναι το ισχυρότερο κίνητρο που μπορεί να έχουν  τα μέλη της Μπάντας του Π.Ν ώστε να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Η ανοδική τους πορεία ειναι μεγάλη παγκόσμια και  συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο .

Τους ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά  που βρίσκονται σήμερα εδώ μαζι μας και θα χαρούμε να τους ακούσουμε με χαρά  .

Να ευχαριστήσω ακόμη τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών και την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης .

Οι σκέψεις όλων μας , οι καρδιές μας , οι ευχές όλων μας είναι δίπλα στα δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας που δοκιμάζονται στην Ανδριανούπολη  , καθώς και στις οικογένειες τους .

Να ευχηθούμε να επιστρέψουν όσο ποιο σύντομα γίνεται και με ασφάλεια στην πατρίδα τους”.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε  και ο ύφυπουργος Αγροτικής ανάπτυξης κ.Βασίλης Κόκκαλης .

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η  Αφεντούλα Παπαηλίου.

Στo πλαίσιo της φιλοξενίας της μπάντας στο Δήμο πραγματοποιήθηκε και  ξενάγηση των μελών της στην κοιλάδα των Τεμπών καθώς και στο αγίασμα της Αγίας Παρασκευής, ενώ ο μαέστρος της μπάντας πλωτάρχης κ.Γιώργος Τσιλιμπάρης επισκέφθηκε και την μουσική σχολή του Δ.Τεμπών .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ