Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οι δέκα από τους 18 του προσωρινού πίνακα επιτυχόντων δεν εργάζονται για διαφόρους λόγους σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Α., που περιγράφονται στην παρακάτω ανακοίνωση

Σε φάση  ολοκλήρωσης  των διαδικασιών κινείται το θέμα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των Δήμων. Από τις 31 Μαρτίου 2018 εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης  και αναμένονται και οι οριστικοί. Ο Δήμος Τυρνάβου για να αντιμετωπίσει το όποιο  ενδεχόμενο καθυστέρησης  προσέλαβε από τα μέσα Φεβρουαρίου

εργάτες καθαριότητας  με συμβάσεις 2μηνης διάρκειας.  Πριν τη λήξη αυτών των συμβάσεων κάλεσε για πρόσληψη εργαζόμενους από τους προσωρινούς πίνακες ως όφειλε. Να σημειωθεί πως ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων είναι 18 εργάτες καθαριότητας.

Από τον αρχικό έλεγχο προέκυψε πως (3)τρείς  από αυτούς δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα, άρα, δεν μπορούν να κληθούν για ανάληψη εργασίας.  Άλλοι (3)τρείς  δεν αποδέχθηκαν τώρα την πρόσκληση και θα περιμένουν έως την έκδοση των οριστικών πινάκων. Επίσης άλλοι (3)τρείς, εντάχθηκαν στους πίνακες ως ειδική κατηγορία για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αν προσθέσουμε και την απουσία από την εργασία εργαζόμενης που είχε τροχαίο εργατικό ατύχημα, τότε το πρόβλημα με τη στελέχωση του τμήματος καθαριότητας, σε αυτό το χρονικό διάστημα, είναι μεγάλο. Με δεδομένο πως στο Δήμο Τυρνάβου εργάζεται μόνο ένας μόνιμος εργάτης καθαριότητας, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προγραμματίσει να καλυφθούν τα κενά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας μέχρι την πλήρωση των κενών από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Παράλληλα επανεξετάζει και προσαρμόζει τα προγράμματα αποκομιδής στο σύνολο του Δήμου. Στα πλαίσια  αυτά δεν πραγματοποιήθηκε αποκομιδή την περασμένη Κυριακή από τα κέντρα των πόλεων Τυρνάβου και  Αμπελώνα κάτι που γινόταν εδώ και έναν(1) χρόνο.

Να ευχαριστήσουμε κυρίως τους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες για την κατανόηση και την ανταπόκριση στο κάλεσμα να μην αποθέσουν απορρίμματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Για κάθε ενδεχόμενο οι υπηρεσίες του Δήμου θα ενημερώνουν τους πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ