ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση που βρήκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου, στην πλατεία της Τσαριτσάνης.

Στο χώρο της εκδήλωσης που με μεράκι προετοίμασε η μαθητική ΟΒ Ελασσόνας της ΚΝΕ βρέθηκαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Τσαριτσάνης και της Ελασσόνας.

Είχαν έτσι την ευκαιρία μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα να έρθουν σε επαφή με την Κομμουνιστική Νεολαία και το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπουν φέτος τα μαθητικά Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Να παλέψουν, δηλαδή, για την κοινωνία των αναγκών τους που όπως αναφέρεται και στο σύνθημα των φετινών Φεστιβάλ «Να αλλάξεις το κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη».

Τρεις ήταν οι παράλληλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ανάλογα και με τις ηλικίες των μαθητών που συμμετείχαν: Κολάζ, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και τουρνουά πινγκ πονγκ.

Το πρόγραμμα έκλεισε με παρουσίαση και συζήτηση της θέσης του ΚΚΕ για το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο την οποία έκανε ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και στην οποία πήραν μέρος, μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί.

Στο χώρο λειτούργησε  και έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ