ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μια ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με καταγγελίες που αφορούσαν στα ανακυκλώσιμα απορρίμματα έφερε κόντρες στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

«Υπάρχουν καταγγελίες για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σύμφωνα με τις οποίες τα απορρίμματα των μπλε κάδων θάβονται μαζί με τα υπόλοιπα», τόνισε η Ρ. Καραλαριώτου ρωτώντας για το τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του αρμόδιου αντιδημάρχου Απ. Σουρλαντζή, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει πως «η ανακύκλωση γίνεται κανονικά και από κει και πέρα ο ΧΥΤΑ είναι υπεύθυνος για τα απορρίμματα».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και το μέλος της διοίκησης του ΦΟΣΔΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθ. Βλησαρούλης, ο οποίος με τη φράση «μην ακούτε φήμες» υπογράμμισε πως τα απορρίμματα των μπλε κάδων «σε καμία περίπτωση δεν θάβονται, ωστόσο προς το παρόν αποθηκεύονται λόγω της συντήρησης των μηχανημάτων αλλά και μέχρι να γίνει σχετική ανάκτησή τους από τον ανάδοχο που θα αναλάβει το έργο».

«Κρατώ την τοποθέτηση του κ. Βλησαρούλη», σημείωσε η κ. Καραλαριώτου κλείνοντας το διάλογο που άνοιξε στην αίθουσα αν και υπήρξε και αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του σώματος Δ. Τάχο, τον οποίο κατηγόρησε για υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας: “Δεν θα ανοίξουμε κουβέντα για το περιβάλλον, τέτοια υποβάθμιση δεν έχω ξαναδεί, καταντήσαμε να εγκρίνουμε μόνο εκδηλώσεις”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ