ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 32ΧΡΟΝΟ ΘΥΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Οργισμένοι οι συνάδελφοί του στην εταιρεία

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το νεαρό εργάτη που έπεσε θύμα ατυχήματος εν ώρα δουλειάς το πρωί της Δευτέρας, όταν και το μηχάνημα ανάδευσης (κοχλίας) που χειριζόταν τον εγκλώβισε με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του.

Δεκάδες Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικογένειάς του προσφέροντας αίμα για το πολύωρο χειρουργείο του, ενώ ο 32χρονος νοσηλεύεται πλέον στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με τους γιατρούς να αντιμετωπίζουν το σοβαρότατο περιστατικό.

Εξάλλου οργή επικρατεί και ανάμεσα στους συναδέλφους του στην εταιρεία σκυροδέματος και κατασκευών όπου εργάζεται, στο 4ο χιλιόμετρο Λάρισας-Συκουρίου, με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας να περιγράφει «ελλιπή μέτρα προστασίας» και τους ίδιους να καταγγέλλουν πως η εταιρεία δεν μπήκε σε διαδικασία να διακόψει στιγμή τις εργασίες της μετά το ατύχημα.

Ενδεικτικές ήταν οι αναφορές στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής που προχώρησε σε απεγκλωβισμό του συναδέλφου τους επιχειρώντας με 4 οχήματα και 10 άνδρες, ενώ από το πρωί σήμερα και για 4 ώρες οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχώρησαν σε στάση εργασίας ζητώντας να παρθούν μέτρα για την προστασία τους, την ώρα που αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι αναφορές του ΕΚΛ πως ο ανειδίκευτος εργάτης απασχολούνταν σε τόσο ειδικό πόστο.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Εξάλλου σε ανακοίνωση για το ατύχημα προχώρησε και η ΛΑΕ επισημαίνοντας πως «η λίστα με τα εργατικά ατυχήματα ολοένα και μεγαλώνει»:

“Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων, που συνεχώς μεγαλώνει εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης υποδομών, της στοιχειώδους έλλειψης υγιεινής και ασφάλειας.

Εργάτης που εργαζόταν σε εργοστάσιο έξω από τη Λάρισα εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να διαμελιστούν τα κάτω άκρα του.

Αυτό το τραγικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στα εργατικά ατυχήματα των τελευταίων μηνών, πολλά από τα οποία υπήρξαν και θανατηφόρα.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διακηρύσσει την αύξηση των ελέγχων, τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται !

Οι μνημονιακές πολιτικές και η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων έχει σαν συνέπεια να χάνονται ζωές ή και να τραυματίζονται σοβαρότατα άνθρωποι στον αγώνα  τους να εξασφαλίσουν το μεροκάματο.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις πολιτικές που ασκούνται από την κυβέρνηση και έχουν σαν συνέπεια την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και την εργοδοσία για τη μη παροχή μέτρων προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής στους εργαζομένους, απαιτεί την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος στο εργοστάσιο έξω από την Λάρισα και την απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της στον 32χρονο εργάτη και στους οικείους του και δηλώνει πως θα είναι στο πλευρό του σε ό,τι κριθεί αναγκαίο”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ