Μ. ΣΑΡΡΗΣ: Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΜΗ ΜΕ «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

«Την ώρα που η όχι και τόσο πλειοψηφία της ΚΕΔΕ επιμένει στην απόσυρσή του εμείς επιμένουμε πως ο “Κλεισθένης” αποτελεί τομή που θα επιφέρει ριζική και δημοκρατική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με “καρδιά” την απλή αναλογική».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων από τον υπεύθυνο Τ.Α Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Μάνθο Σαρρή στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του κόμματος με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στη Λάρισα.

«Το νομοσχέδιο προσπαθεί να δώσει εργαλεία στη χώρα κυρίως σε επίπεδο τοπικής ανάπτυξης, σε μια απόπειρα μιας πιο δημοκρατικής και συμμετοχικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης», συνέχισε ο κ. Σαρρής, τονίζοντας πως στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Σκουρλέτης θα επιδιώξει συνάντηση με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και των 7 δήμων «ανεξαρτήτως από πού προέρχονται».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σαρρής στάθηκε ιδιαίτερα στο «πείραμα» της Λάρισας και τη Συμπαράταξη στο δήμο, τονίζοντας πως κάτι ανάλογο θα επιδιωχθεί και στην Περιφέρεια, ενώ ανοιχτό άφησε και το κεφάλαιο που αφορά στους μητροπολιτικούς δήμους βάζοντας στο κάδρο και τη Λάρισα.

«Στο κεφάλαιο μητροπολιτικοί δήμοι συζητιέται η Αθήνα αλλά δεν έχει γίνει ποτέ. Όμως έχει ενδιαφέρον και μια πρόταση  να μεταβληθούν σε μητροπολιτικοί δήμοι, εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης, και το Ηράκλειο, η Πάτρα και η Λάρισα. Μπορεί σε αυτή την στιγμή να μην είναι ώριμο να κλείσει αλλά μπήκε σε συζήτηση για πρώτη φορά. Ο Δήμος Λαρισαίων και οι άλλοι δήμοι θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο μητροπολιτικού δήμου, ένα ρόλο δήμου-μαμάς», ήταν η τοποθέτηση του κ. Σαρρή.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν πίσω χάος όσον αφορά στις αρμοδιότητες και τώρα ζητούν και τα ρέστα», ήταν η απάντηση για με τις αντιδράσεις για τον «Κλεισθένη», ενώ απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com αναφορικά με τις πολιτικές σύγκλισης και την παρέμβαση των «5» σε τοπικό επίπεδο ο κ. Σαρρής υπογράμμισε πως «πρόκειται για διαφωνίες που κρύφτηκαν για πάρουν στη συνέχεια προσωπικά χαρακτηριστικά δημιουργώντας αντιπαλότητες».

«Είμαστε ένα κόμμα με πολλές τάσεις, ανοιχτό στο διάλογο και τις συμμαχίες», κατέληξε ο κ. Σαρρής, με το γραμματέα της Ν.Ε Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου να ανακοινώνει νωρίτερα το πρόγραμμα της επίσκεψης Σκουρλέτη στη Λάρισα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ