ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν ο άτυχος 32χρονος εργάτης που τραυματίστηκε βαριά το πρωί της Δευτέρας, εξέδωσε η παράταξη «Ταξική Πορεία». Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την κατασκευαστική ΑΡΜΟΣ για τον χθεσινό (21/5) βαρύτατο τραυματισμό 32χρονου εργάτη την ώρα που χειριζόταν μηχάνημα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν και τα δυο του πόδια, ενώ η ζωή του βρίσκεται ακόμη σε σοβαρό κίνδυνο.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη μέτρων προστασίας, οι διπλοβάρδιες κλπ διαμορφώνουν τους όρους για τέτοιου είδους ατυχήματα. Από την πλευρά της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, αντιμετωπίζονται ως τυχαία περιστατικά. Οι εργαζόμενοι όμως ούτε πρέπει ούτε μπορούμε να τα δούμε ως τέτοια. Δεν είμαστε αναλώσιμα εργαλεία! Να μην επιτρέψουμε οι ζωές μας να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους!

Να μετατρέψουμε την οργή μας σε οργανωμένη πάλη, σε αντίσταση και διεκδίκηση. Πρέπει σε κάθε εργασιακό χώρο, να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και εργασίας, να απαιτήσουμε να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μόνο μέσα από τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που διαμορφώνει η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

  • Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!
  • Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!
  • Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ