ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑ.ΣΥ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Μιας λάθος διατύπωση στην ημερήσια διάταξη που αφορούσε στην έγκριση τροποποιήσεων στο Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Λαρισαίων, και όχι στην έγκριση Νέου Οργανισμού όπως διατυπώθηκε, έφερε αναστάτωση, κόντρες και διαξιφισμούς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας,

που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τρίτης.

«Έγινε λάθος διατύπωση στην ημερήσια διάταξη, αφού ουσιαστικά το θέμα είναι τυπικό μιας και πρόκειται για τροποποιήσεις και όχι για ψήφιση νέου οργανισμού γιατί ο οργανισμός έχει ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο», ξεκαθάρισε ο δημαρχεύων Γ. Σούλτης, επιμένοντας πως δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Οργανισμό παρά μόνο για τις τροποποιήσεις, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ενώ τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε και ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, με τις κόντρες να μη λείπουν και εδώ σχετικά με την καταδίκη της βίας «από όπου και αν προέρχεται», με την επίμαχη φράση να συμπεριλαμβάνεται τελικά στο κείμενο, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού η ΛΑΣΥ επέλεξε να ψηφίσει «λευκό».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η διαφοροποίηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Θ. Δαούλα, ο οποίος καταδικάζοντας την επίθεση τόνισε πως δεν μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό του Γ. Μπουτάρη «λόγω της εκφοράς του δημόσιου λόγου του».

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από ονομαστική ψηφοφορία (23 ναι, 8 όχι) η πρόταση της ΛΑΣΥ για έγκριση ψηφίσματος που αφορούσε στην τελευταία αιματηρή επίθεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων αποφασίστηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου για το «Παίζω και γυμνάζομαι» αποσύρθηκε από την ίδια, αφού ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού σύμβουλος Γ. Κωσταρόπουλος απουσίαζε από την αίθουσα λόγω του θανάτου της μητέρας του, με το σώμα να εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ