ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό με αφορμή την πρόσφατη σφαγή στη Γάζα κατέθεσε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου η Λαϊκή Συσπείρωση. Με την πρόταση ψηφίσματος συμφώνησε ο εκπρόσωπος της Δράσης Πολιτών και οι δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι Αλ. Χατζηκρανιώτης

και Δ. Κουτσίνας, ενώ η παράταξη της πλειοψηφίας διαφωνώντας με σημεία του ψηφίσματος τόνισε ότι θα καταθέσει δικό της ψήφισμα.

Η πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς, που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητάς του στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν.

Οι σχεδιασμοί για το μοίρασμα του «μαύρου» χρυσού έχουν την υπογραφή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή είναι αναμμένο. Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες στρατιωτικές επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία, οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του «θύτη» με το «θύμα».

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή «ξεπλένει» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος -δολοφόνο- του Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.

Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αποτέλεσμα έχουν το αιματοκύλισμα των λαών.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ