ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Λάρισας, όταν μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επιχείρησαν συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά ειδικοτήτων αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή μετακίνησή τους και τις συνθήκες μόρφωσης κατέληξαν με πορεία από το σχολείο τους στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης επιδιώκοντας συνάντηση με τη διευθύντρια Ελένη Αναστασοπούλου, ωστόσο η απουσία της δημιούργησε εκνευρισμό, με τους μαθητές να επιμένουν πως παρά τις συνεχείς οχλήσεις «τους αποφεύγει», ενώ αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το χώρο αν δεν ικανοποιούνταν το αίτημά τους.

Εργαζόμενοι της Διεύθυνσης θεωρώντας πως απειλούνται από μερίδα μαθητών που παρέμεναν στα γραφεία φωνάζοντας συνθήματα και επιμένοντας σε συνάντηση με την κ. Αναστασοπούλου  κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να τους απομακρύνει από το κτίριο, με τους μαθητές να αποχωρούν δηλώνοντας πως θα επανέλθουν με νέα κινητοποίηση, με τη στήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων.

«Αρνηθήκαμε να αποχωρήσουμε αν δεν βρεθεί επιτέλους λύση σε προβλήματα που επηρεάζουν σημαντικά τις σπουδές και τη ζωή μας και φυσικά θα επανέλθουμε», τόνισαν οι μαθητές μετά την αστυνομική παρέμβαση, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου όπως υπογράμμισαν θα εμφανισθούν «πιο οργανωμένα και ακόμη πιο δυναμικά».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ