ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση της παράταξης με αφορμή τη συζήτηση για το ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη

Στη χθεσινή ( 23/5/2018 ) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα ακούσαμε όλα από τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Μας είπαν ότι ” η επαναστατική βία δεν είναι κακή ” , ότι ” οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις ασκούν βία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ονοματολογικό των Σκοπίων” και ότι ” ο Ρουβίκωνας δεν ασκεί βία, αλλά κάνει πολιτικό ακτιβισμό “.

Προφανώς, μετά τις τοποθετήσεις αυτές από την πλευρά της δημοτικής αρχής, δεν ήταν δυνατόν να συναινέσουμε στο Ψήφισμα για την περίπτωση Μπουτάρη που προτάθηκε από τον κ. Σαρχώση.Έτσι, η  “Δράση Πολιτών ” καταψήφισε το προταθέν για τον  κ. Μπουτάρη Ψήφισμα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η λεκτική και ψυχολογική βία που ασκείται κατ’ επανάληψη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης προξενεί αποτροπιασμό και προσβάλλει την ιστορική και εθνική συνείδηση κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πατριώτη.

Στο πλαίσιο αυτό, καταδικάσαμε απερίφραστα την σωματική βία που ασκήθηκε επί του δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά τονίσαμε και την λεκτική βία που ασκήθηκε από τον κ. Μπουτάρη επί του συνόλου του ελληνικού λαού, όταν επί λέξει είπε μπροστά στην κάμερα: ” Χέστηκα αν ο Κεμάλ έχει σφαγιάσει χιλιάδες Έλληνες ή μη “.Εμφανώς , τέτοιες απόψεις προσβάλλουν τους αιρετούς της Τ.Α και αποπνέουν μια λογική “εχθροπάθειας” εναντίον των Ελλήνων που καταδικάζεται από κάθε εχέφρονα πολίτη.

Γι αυτό, προκειμένου να συναινέσουμε στο προταθέν Ψήφισμα, ζητήσαμε να συμπεριληφθεί μια απλή φράση: ” Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου καταδικάζει κάθε μορφή βίας ( λεκτική, σωματική, ψυχολογική ή οποιαδήποτε άλλη ) απ’ όπου κι αν προέρχεται “.Η παράταξη του κ. Σαρχώση δεν έκανε δεκτή την προταθείσα προσθήκη μας , με αποτέλεσμα και η Δράση Πολιτών να καταψηφίσει τη δική τους πρόταση, που απέπνεε κομματική ιδιοτέλεια και δεν ” ζύγιζε” ορθά την πραγματικότητα.

Τέλος, για την ιστορία, θέλουμε να καταγραφεί ότι η “Δράση Πολιτών” υπερψήφισε την πρόταση Ψηφίσματος που κατατέθηκε από την Παράταξη του κ. Χατζηκράχτη για την καταδίκη των βιαιοπραγιών  που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός, σε πλήρη αντίθεση με την καταψήφιση της πρότασης Χατζηκράχτη από την ομάδα του κ. Σαρχώση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ