ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Μπαράζ επαφών είχε το διήμερο στη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών για τους εκπροσώπους του Τύπου η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους δημάρχους του νομού, τον περιφερειάρχη και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη με θέμα συζήτησης τις επικείμενες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση που φέρνει ο “Κλεισθένης Ι”

Στη συνάντηση εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός των δημάρχων για την προωθούμενη μεταρρύθμιση με σημείο αιχμής την απλή αναλογική που χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους “εξάρτημα ακυβερνησίας και συνδιαλλαγής”.

Παράλληλα θίχτηκαν όλα τα ζητήματα της μεταρρύθμισης και κυρίως ο τρόπος που θα δίνονται οι πόροι, η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, ο έλεγχος από την Αποκεντρωμένη και τον Επίτροπο κ.λπ.

Οι περισσότεροι αιρετοί ζήτησαν να υπάρξει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο διαβούλευσης αλλά από ότι φάνηκε ο υπουργός είναι αποφασισμένος να ψηφιστεί ο “Κλεισθένης Ι” μέσα στον Ιούνιο.

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Σειρά επαφών με τοπικούς φορείς πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πόλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε διαδοχικά το δημαρχείο, τον ΟΚΑΝΑ, τη ΔΕΥΑΛ και το Επιμελητήριο Λάρισας αναπτύσσοντας διάλογο με φορείς και εργαζόμενους.

Πιο αναλυτικά:

Οι επαφές του κ. Σκουρλέτη ξεκίνησαν με ολιγόλεπτη συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στο δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Καλογιάννης συνόδευσε τον υπουργό Εσωτερικών στο Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κέντρου για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης Ναρκωτικών Pompidou 2018, που απονέμει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

«Το Εργαστήρι Ζωής συνδυάζει πρωτότυπες μεθόδους βιωματικής επικοινωνίας με διάφορες μορφές τέχνης και πολιτισμού και έχει τη στήριξη όλων. Εύχομαι η υποψηφιότητα να ευοδωθεί, αφού με τη δουλειά σας στέλνεται πολλαπλά μηνύματα και ανοίγεται δρόμους», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στα μέλη του Κέντρου.

ΣΕ ΔΕΥΑΛ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Κατηγορηματικά αντίθετος στο οποιοδήποτε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης εμφανίστηκε κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΥΑΛ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Χαρακτηρίζοντας «φιλέτο» τη ΔΕΥΑ της Λάρισας ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε προτάσεις των θεσμών «που επιβουλεύτηκαν τις ΔΕΥΑ», δηλώνοντας κάθετα αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση τέτοιων επιχειρήσεων, που όπως σημείωσε «θα οδηγούσε σε καταστροφικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες».

«Η ΔΕΥΑ αποδείχθηκαν από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία της Τ.Α, ενώ με τον «Κλεισθένη» προσπαθούμε να φέρουμε νέα πράγματα στη αυτοδιοίκηση.  Είναι η καλύτερη επιβράβευση το να συνδέεις το όνομά σου με την βελτίωση της ζωής κάποιων ανθρώπων και θεωρούμε πως τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολούθησε συνάντηση και στο Επιμελητήριο, με τον υπουργό Εσωτερικών να ενημερώνεται σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο νομό, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Γιαννακόπουλος έθεσε σειρά αιτημάτων για την τόνωσή της όπως τη μείωση των ανταποδοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ σε όλους τους δήμους, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συνάντησης ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Π. Νταής προανήγγειλε πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους δήμους, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο, ώστε να χρηματοδοτηθεί καμπάνια για την ενιαία τουριστική προβολή του νομού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ