ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη μετακίνηση τομέων και ειδικοτήτων του σχολείου τους μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ προχώρησαν για δεύτερη μέρα σε κινητοποιήσεις με κατάληξη τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Μετά την προχθεσινή επεισοδιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οδήγησε σε παρέμβαση της αστυνομίας οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ επανήλθαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκφράζοντας με πανό και συνθήματα την αντίθεσή τους στη σχετική απόφαση, σημειώνοντας μάλιστα πως βρέθηκαν «προ τετελεσμένου», και επαναλαμβάνοντας πως «δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα λειτουργίας των συγκεκριμένων τομέων- ειδικοτήτων στη σχολική μονάδα, που υποστηρίζεται από εργαστήρια του συστεγαζόμενου  3ου Εργαστηριακού κέντρου και είναι επανδρωμένο επαρκώς από τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς».

Σημειώνεται πως οι αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών  για το σχολικό έτος 2018-19 απουσιάζουν  οι τομείς Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων τεχνών, Οικονομίας και Ναυτιλίας  και οι  ανταποκρινόμενες ειδικότητες, οι οποίες σύμφωνα με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς  «λειτουργούσαν εύρυθμα και αποδοτικά με επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις».

Αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ε. Αναστασοπούλου, τονίζοντας ωστόσο πως οι απαντήσεις που έλαβαν τους οδηγούν στη δρομολόγηση και νέων κινητοποιήσεων.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ