ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συναυλία του Θ. Μπακαλάκου

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων δράσης του ΚΚΕ και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, την Τετάρτη 30/5, στις 19.30, στο Δημοτικό Ωδείο, παρουσία του Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Θανάσης Μπιζαϊντές,

γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, ο Άγγελος Σίμος, μέλος του Γραφείου της  Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ και ο Ζήσης Γκαραλιάκος, μέλος του Γραφείου της  Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

“Οι συνθήκες που ζούμε είναι ιδιαίτερα οξυμένες και δύσκολες, αφού βιώσαμε σε όλη την περίοδο της κρίσης την αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των τριών μνημονίων. Σήμερα η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό μιλάνε για την περιβόητη επόμενη μέρα της κρίσης, τη «δίκαιη ανάπτυξη» . Παρά τις κορώνες και οι ίδιοι μαρτυρούν ότι η όποια διέξοδος, όποια ανάκαμψη θα γίνει στο έδαφος των ήδη πετσοκομμένων δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας, ενώ η περίφημη ανάκαμψη του κεφαλαίου πάει χέρι-χέρι με την εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας”, τόνισαν οι ομιλητές, καλώντας όλους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ «για τη ζωή που τους αξίζει».

«Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν. Για να γίνει το δίκιο μας πράξη χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα ισχυρό, μπροστάρη στην κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος», κατέληξαν οι ομιλητές.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και αμέσως μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία του συνθέτη Θ. Μπακαλάκου με τραγούδια του από τον κύκλο ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ και μια επιλογή τραγουδιών του από άλλους δίσκους του, σε ποίηση Φώτη Αγκουλέ και Κώστα Βάρναλη.

Τα έργα θα ερμηνεύσει το μουσικό σύνολο του διακεκριμένου Λαρισαίου συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη, ενώ οι συντελεστές της συναυλίας είναι οι εξής:

Ερμηνευτές  : – Απόστολος ΦωτιάδηςΓιώργος ΓάλλοςΜαρία Φωτιάδη -Γεωργία Χατζημπαλάση

Οι  μουσικοί

ΦλάουτοΕλπίδα Τσιακτάκη

Βιολί –  Κωνσταντίνος Σκριμπόνης  

ΚλαρινέτοΝίκος Γκονέλας / Αποστόλης Κωσταβέλης

ΛαγούτοΧρήστος Καλαμπούκας

ΜπουζούκιΜιχάλης Χώτος

Κλασσική & Ακουστική ΚιθάραΣτέλιος Καφρίτσας

Ηλεκτρική Κιθάρα – Γιάννης Κατσανούλης  

Μπάσο – Φίλλιπος  Ζούκας 

ΤύμπαναΚώστας Μίτιν

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ