Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ «ΕΦΑΓΑΝ» ΔΕΚΑ ΕΛΛΑΔΕΣ!

Περιγράφοντας μια εποικοδομητική συζήτηση έξω από στείρες αντιπολιτευτικές πρακτικές και προσπάθειες υπονόμευσης που παρατηρούνται σε κεντρικό επίπεδο ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η διαβούλευση για τον «Κλεισθένη» θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο,

για να ακολουθήσει και η ψήφισή του.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η οποία σε μια συμβολική κίνηση παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις επαφές του με τους ντόπιους αυτοδιοικητικούς, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εποικοδομητικού διαλόγου παρά τις διαφορές, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει σκληρά στο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό που επιμένει στην αρνητική θέση του για τον «Κλεισθένη».

«Δεν περίμενα να αλλάξει τη στάση του ο κ. Αγοραστός, ωστόσο για τις απώλειες πόρων από το 2010-15 είμαστε μαζί του, ας ζητήσει όμως τα χρήματα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έφαγαν 10 Ελλάδες», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση, με τον κ. Σκουρλέτη να προσθέτει πως η ΝΔ επιδιώκει την υποστελέχωση της Τ.Α «για να οδηγήσει υπηρεσίες της στην ιδιωτικοποίηση».

«Υπάρχουν διαφορές και εκτιμώ πως σε κεντρικό επίπεδο θα ειπωθούν ακραία πράγματα, η στείρα αντιπαράθεση όμως και οι αφορισμοί δεν εξυπηρετούν κανένα και μετά από δυο και πλέον ώρες εποικοδομητικού διαλόγου με δημάρχους και αυτοδιοικητικούς θεωρώ πως αναδείχθηκαν οι δυνατότητες της κάθε περιοχής», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως «με την απλή αναλογική η Τ.Α γυρίζει σελίδα».

Εντοπίζοντας τις κυριότερες διαφορές στο εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του «Κλεισθένη» υπάρχουν διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία της ΕΕΤΑΑ ως οργάνου που θα καλύψει κενά ώστε στη συνέχεια να υπάρξει εκμετάλλευση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης αλλά και των εργαλείων για την υλοποίηση σημαντικών έργων.

Κλείνοντας ο κ. Σκουρλέτης απέκλεισε την περίπτωση πρόωρων εκλογών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στο μέλλον, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «τα πράγματα δεν είναι στατικά, έχουν δυναμική και αυτή η δυναμική θα μας επιτρέψει πολλά…».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ