ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

bty

«Η υποψηφιότητά μας για το βραβείο πρόληψης “POMPIDOU 2018” του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι πλέον γεγονός, αφού το Εργαστήρι Ζωής μεγάλωσε και άνοιξε τα φτερά του για να φτάσει στο κέντρο της Ευρώπης».

Με αυτά τα λόγια και εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά η πρόεδρος του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ ΟΡΦΕΑΣ Ευαγγελία Λιακούλη ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη την υποψηφιότητα του Εργαστηρίου για το σπουδαίο ευρωπαϊκό βραβείο, κάνοντας παράλληλα αναφορά στους στόχους και τις δράσεις του, αλλά και ευχαριστώντας όλους για τη στήριξη.

«Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα πρόληψης, το οποίο παρέχεται δωρεάν, έτυχε θεαματικής αποδοχής από τους πολίτες επιβεβαιώνοντας έτσι τη δυναμική του», υπογράμμισε η κ. Λιακούλη, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Περιφέρεια για τη στήριξή της.

Όπως έγινε γνωστό η υποψηφιότητα του Εργαστηρίου Ζωής κερδίζει καθημερινά έδαφος στις συζητήσεις στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, ενώ η ομάδα «Pompidou» αποτελείται από αντιπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και κύρια αποστολή της είναι η προώθηση της συνεργασίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Ευρώπη, βραβεύονται δε τρεις προτάσεις, οι οποίες λαμβάνουν τρεις διακρίσεις και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ

Σημειώνεται πως με τη λήξη της υποβολής υποψηφιοτήτων και σε μία εβδομάδα ξεκινά στη Λάρισα το υποστηρικτικό στην υποψηφιότητα διήμερο Πανελλαδικό Φόρουμ με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ : Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», στο οποίο θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες φορέων από όλη την χώρα, ευρωπαϊκοί φορείς, κοινωνικοί επιστήμονες και επιστήμονες από το χώρο της ψυχικής υγείας καθώς και άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, όπως η μοναδική παράσταση της  INDONNATION στην πλατεία του Φρουρίου καθώς και την Gallery δρόμου που θα δημιουργήσουν ενήλικες και παιδιά με μοναδικά μηνύματα συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

«Εύχομαι η επόμενη συνάντησή μας να έχει ανάμεσά μας το βραβείο Πρόληψης POMPINDOU 2018, που θα είναι αποτέλεσμα της δικής σας ευγενικής και ανυπόκριτης στήριξης στο έργο μας», κατέληξε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ