Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Επιστολή του εκπαιδευτικού Δ. Διονυσίου που διαμαρτύρεται για απόκρυψη στοιχείων γύρω από τη δημιουργία των κενών με τον υπολογισμό των πρότζεκτς

Την έντονη δυσφορία για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Λάρισας όταν κλήθηκε να υποστηρίξει ένστασή του σχετικά με την τοποθέτησή του σε οργανικά κενά, αλλά και στο αίτημά του για πλήρη διαφάνεια στο θέμα της δημιουργίας των κενών με τον υπολογισμό και των πρότζεκτς, εκφράζει

με επιστολή του στο paidis.com ο εκπαιδευτικός Δ. Διονυσίου.

Ο κ. Διονυσίου αναφέρει:

“Απευθύνομαι μέσα από τις στήλες σας στους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους ενεργούς πολίτες για να τους μεταφέρω την εμπειρία μου από αυτά που έζησα στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας όταν κλήθηκα να διευκρινίσω σημεία  μιας αίτησης- ένστασης μου.

Η εξέλιξη των πραγμάτων, με τη δημοσίευση των νέων οργανικών τοποθετήσεων, αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ, απέρριψε την αίτηση μου.

Επιβεβαιώθηκε έτσι η «περιφρόνηση» που δείχνει η πλειοψηφία του, σε έναν εκπαιδευτικό – πολίτη, που το μόνο που ζητά είναι τήρηση της διαφάνειας και πλήρη ενημέρωση, πριν υποβάλλει την αίτηση του, πράγμα αναμενόμενο βέβαια, που καθόλου δεν με εξέπληξε, όταν αποδεικνύεται ότι ακόμα και αιρετός μέλος του ΠΥΣΔΕ δεν είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία. (Ακούει κανείς αρμόδιος τίποτα;)

Το τραγελαφικό όμως της υπόθεσης είναι ότι την αίτηση μου, απέρριψε διαμορφώνοντας την πλειοψηφία και μέλος (κ. Παλάτος) που δεν δίστασε να παραδεχθεί δημόσια ότι ο υπολογισμός και των ωρών του πρότζεκτ θα δημιουργούσε άλλες 21 οργανικές τοποθετήσεις. Έχει να πει κάτι στους συναδέλφους που δυνητικά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτές;

Για την πληρέστερη ενημέρωση θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύσετε αυτούσια την αίτηση-ένσταση που απέρριψε το ΠΥΣΔΕ Λάρισας και που σας παραθέτω: 

Προς το ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Ένσταση – Αναφορά

Του Διονυσίου Διονύση

Εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11

Σύμφωνα με την φετινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας  αριθμ.πρωτ.  27069/Ε2/15-2-2018 το μάθημα των ερευνητικών εργασιών (πρότζεκτ), μάθημα Α ανάθεσης για όλες τις ειδικότητες, προσμετράται κατά τον προσδιορισμό οργανικών θέσεων όλων των επιμέρους κλάδων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών.

Σε ένα μέσο σχολείο οι ώρες του μαθήματος αυτού, ξεπερνούν τις 15 και είναι πρόδηλο ότι η κατανομή τους στις επιμέρους ειδικότητες, μπορούν να δημιουργήσουν ή να αποκρύψουν νέες οργανικές θέσεις. (τροφοδοτώντας συντεχνιακές αντιλήψεις και εκτρέφοντας πελατειακές λογικές).

Αποτελούν επομένως κρίσιμες πληροφορίες, αφενός εξυπηρέτησης της διαφάνειας και αφετέρου πλήρους και ορθής ενημέρωσης, προκειμένου να υποβάλω την δήλωση προτίμησης μου, μετά την κρίση μου ως υπεράριθμου  στην οργανική μου θέση τα παρακάτω:

  1. Η δημοσιοποίηση όλων των σχετικών πινάκων όλων των σχολείων στους οποίους το όργανο σας στηρίχθηκε για την ανακοίνωση των κενών.(πρόσθετος Προβληματισμός δημιουργείται και από πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα μέλους του οργάνου σας που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει ότι η διοίκηση και η πλειοψηφία του οργάνου αρνείται την πρόσβασή του στα στοιχεία αυτά)
  2. Τα κριτήρια με τα οποία οι ώρες των πρότζεκτ κατανεμήθηκαν στις επιμέρους ειδικότητες και ιδίως αν στην κατανομή αυτή είχαν εμπλοκή και ενημέρωση οι σύλλογοι εκπαιδευτικών των σχολείων, αρμοδίων για την κατανομή του εκπαιδευτικού έργου ή αν αυτό έγινε με δική σας απόφαση. (Να θυμίσω ότι πέρυσι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών είχαν εγκρίνει τους σχετικούς πίνακες, ποσο μάλλον φέτος αυτό είναι απαραίτητο, όταν υπάρχει και το ζήτημα αυτό)
  3. Ποιες από τις οργανικές που ανακοινώσατε εμπεριέχουν και πόσες ώρες πρότζεκτ.

Έκδηλη είναι η υποχρέωση του συμβουλίου σας συνολικά, αλλά και η ατομική ευθύνη κάθε μέλους του, να ικανοποιηθούν όλες οι παραπάνω απαιτήσεις, δεδομένου ότι ακόμη και αν δεν μπορεί να δημιουργηθεί οργανική θέση στο σχολεία που άμεσα με ενδιαφέρουν, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν έμμεσα (με ‘καραμπολες’) αν οι θέσεις που προσφέρονται για την ειδικότητα μου δεν ήταν μόνο μια, αλλά περισσότερες.

Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου, σας επισημαίνω ακόμα ότι η οργανική τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού είναι κρίσιμο ζήτημα για την υπηρεσιακή του εξέλιξη και την εξυπηρέτηση των οικογενειακών του υποχρεώσεων και σας ζητώ, πριν προβείτε στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, να ικανοποιήσετε τα αιτήματα μου, που κατά βάση εξυπηρετούν το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Λάρισα 21-5-2018   Διονυσίου Διονύσης”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ