«ΈΝΑ ΜΠΑΟΥΛΟ ΑΡΟΘΥΜΙΑΣ…» – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «ο Πόντος» και ο Σύλλογος Ποντίων Σπουδαστών και Φοιτητών Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διοργανώνουν

υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τίτλο «Ένα μπαούλο αροθυμίας…».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για μια προσέγγιση της μακραίωνης ιστορίας του Πόντου με δρώμενα, μαρτυρίες, μουσική, χορούς, τραγούδια και προβολή οπτικού και αρχειακού υλικού.

Στα δρώμενα και τους χορούς, οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας. Απαγγελία κειμένων από τη Λένα Σαββίδου, η οποία έχει επιλέξει κείμενα από τη Μαύρη Βίβλο Διωγμών και Μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918) του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία εκδόθηκε το 1919 σε Κωνσταντινούπολη και Παρίσι.

Την κεντρική ιδέα και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Αχιλλέας Λέρας. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας Τοπαλίδης Χρήστος-Δημήτριος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ