ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΓΟΝΝΩΝ

Ήταν μια εκδήλωση, αυτή της Β’ Λυκείου Γόννων με θέμα «Πλευρές της ιστορίας του Γυμνασίου – Λυκείου Γόννων», χθες το βράδυ στο προαύλιο του σχολείου, που είχε απ’ όλα. Συγκίνηση, χαρά, αναμνήσεις, συνεντεύξεις, στατιστικά στοιχεία, φωτογραφική έκθεση και μουσική.

Συναντήθηκαν παλιοί και νέοι μαθητές, παλιοί και νέοι καθηγητές.

Την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε ο διευθυντής του Λυκείου Γόννων, Δημήτρης Δημάκης, χαιρετισμό απεύθυνε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Αναστασοπούλου, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ο καθηγητής και συντονιστής του προγράμματος, Δημήτρης Παπαδόπουλος με τους μαθητές της Β’ Λυκείου, Γαλούση Ευαγγελία, Γατσά Ειρήνη, Γκουγκουλιά Γιάννη, Ζαχαριάδη Αστέρη, Ζούκα Χριστίνα, Κοντογιάννη Γιάννη, Κυρίτση Γιάννη, Μαλέκα Φανή, Μιχαήλ Στέλλα, Ντρίζη Δέσποινα, Παναγιώτου Στέλιο, Πανδρεμμένο Γιώργο, Ριζούλη Μαρία, Σάρρο Δημήτρη, Σερέτη Μαρία, Σουμέλα Σοφία, Τριανταφύλλου Νίκο, Τσούρβα Κωνσταντίνα και Τσούρα Αντελίνα.

Απολαύσαμε τις βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις παλιών καθηγητών και διευθυντών του σχολείου όπως αυτές των Καραδούκα Βασίλη, Μπουζώνα Χριστίνας, Βούλγαρη Βασιλικής, Τσιρονίκου Βασίλη και Τσιρονίκου Θεοδώρας.

Ακούσαμε και είδαμε στατιστικά των μαθητών της Β’ Λυκείου αλλά και της Β’ Γυμνασίου για το μαθητικό δυναμικό των περιόδων 1967-1979 και 1999-2017, ακούσαμε τον πρωτοδιορισμένο εδώ καθηγητή Γιάννη Λαθήρα να μιλά για την εμπειρία του και την σχέση με τους καθηγητές συναδέλφους του, τους μαθητές του αλλά και τους κατοίκους του χωριού.

Τέλος ένας φίλος των Γόννων ο μουσικός ο Στάθης Σταμελόπουλος και τρεις Γοννιώτες εκπαιδευτικοί και μουσικοί οι Νίκος Χατζής, Στέλιος Ντάγιας και Χρήστος Κολτσίδας μας κράτησαν συντροφιά με τα τραγούδια τους μέχρι αργά το βράδυ.

Παράλληλα λειτουργούσε και η έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τη δημιουργία και ζωή του σχολείου τόσο στο παλιό ξύλινο κτίριο που βρίσκονταν πίσω από την σημερινή Πινακοθήκη, στο χώρο που καταλαμβάνει τώρα το Κέντρο Υγείας, όσο και στο σημερινό κτίριο. Πολλές από τις φωτογραφίες της έκθεσης διέθεσαν στα παιδιά από το αρχείο τους οι Δημήτρης Γουγουλιάς, Βασίλης Καραβιδές, Τάκης Μπάρμπας, Εύη Μπάτρα, Μαρίκα Παπαϊωάννου και άλλοι χωριανοί.

Με αφορμή την εκδήλωση οι μαθητές της Β’ Λυκείου κατέθεσαν τις σκέψεις για τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου τους απευθύνοντας έκκληση σε γονείς, κηδεμόνες να συμπράξουν μαζί τους για να παραμείνει ακλόνητο το πανανθρώπινο αγαθό της μόρφωσης που η πολιτεία έχει ανεξήγητα παραμελήσει. «Παρ’ όλα αυτά αισιόδοξοι», τονίζουν στο τέλος της ανακοίνωσής τους, «το Γυμνάσιο-Λύκειο Γόννων διατηρεί μέχρι σήμερα το οικοδόμημα και την έδρα του ακλόνητα χάρη στην προσπάθεια μαθητών, καθηγητών και γονέων».

Πηγή: dzg10.blogspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ