ΣΕ 110 ΠΜ ΚΑΙ ΑΤΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΖ. ΠΑΪΑΤ

Στη Λάρισα μεταβαίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάϊατ. Μαζί θα περάσουν τις πύλες της 110 Πτέρυγα Μάχης και φυσικά το κατώφλι το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. 
Η παρουσία του επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, προσδίδει ένα μανδύα υψηλού συμβολισμού στην επίσκεψη σε έναν από τους κρισιμότερους σχηματισμούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δη της Πολεμικής Αεροπορίας, και επιπλέον εκπέμπει σαφή μηνύματα προς τα ανατολικά.

Άλλωστε η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη, χρονικά, συγκυρία καθώς συμπίπτει με την μεταστάθμευση στην Βάση της Λάρισας των Αμερικανικών Drone MQ-9 Reaper, αλλά και την μακρά διαβούλευση για την αξιοποίηση και άλλων εγκαταστάσεων της Πολεμικής μας Αεροπορίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Wes Mitchell φέρεται να συζήτησε τη μετακίνηση “σημαντικού τμήματος” της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ από την βάση του Ίντσιρλίκ στην Ελλάδα.

onalert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ