ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ…

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ χθες στη Λάρισα, με τον Γ.Γ. του κόμματος να στέλνει μήνυμα με στίχους του Θ. Μπακαλάκου με τα τραγούδια του οποίου έκλεισε η εκδήλωση

Εκατοντάδες κομμουνιστές και μαζί τους πολλοί οπαδοί, παλιοί και νέοι φίλοι, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πήραν μέρος στην μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 30 Μάη, οι ΤΕ Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Απόφασης της ΚΕ του κόμματος

«100 πόλεις – 100 εκδηλώσεις», με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Την εκδήλωση στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας άνοιξε ο Θανάσης Μπιζαϊντές, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε, μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα, ο Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην 100χρονη ηρωική ζωή και δράαση του ΚΚΕ, στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις και στην πολιτική πρόταση του Κόμματος, η οποία είναι η μόνη που απαντάει ουσιαστικά στις ανάγκες και τα προβλήματα που βιώνει σήμερα κάθε λαϊκή οικογένεια.

Μιλώντας στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, έκανε εκτενή αναφορά στην μικρομεσαία αγροτιά και τους αγωνιστικούς δεσμούς που την συνδέουν με το κόμμα της εργατικής τάξης από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Στάθηκε ιδιαίτερα στους σκληρούς αγροτικούς αγώνες, από τον ξεσηκωμό των κολίγων στο Κιλελέρ, μέχρι στα μπλόκα που στήνει τα τελευταία χρόνια το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγεί στην συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας σε λίγα χέρια, ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπογραμμίζοντας ότι σ’αυτούς τους δίακους αγώνες επιβίωσης οι κομμουνιστές ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και μεγάλη συναυλία με έργα του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, για την συμμετοχή του οποίου, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: “Είναι μεγάλη χαρά μας που η αποψινή εκδήλωση γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ εδώ στη Λάρισα, στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, θα κορυφωθεί με τη συναυλία του Θωμά Μπακαλάκου, ο οποίος με τα τραγούδια του ανέδειξε τους καημούς και τις αγωνίες των ανθρώπων του μόχθου. Συντρόφευσε τους αγώνες μας, έδωσε φωνή και μελωδία σε εμβληματικούς στίχους, όπως του μεγάλου μας ποιητή Φώτη Αγγουλέ, που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας εμπνέουν, να μας γεμίζουν αισιοδοξία, δύναμη κι ελπίδα. Ναι!

Το μόνο σίγουρο είναι πως εμείς…

“…Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μαι στιγμή

μηδ’ όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι,

έχουμε τη ζωή πού, πάρα πολύ αγαπήσει…”

Ευχαριστούμε, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, από καρδιάς τον Θωμά Μπακαλάκο και τον συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη. Ευχαριστούμε όλους τους μουσικούς και ερμηνευτές.”

Στη συναυλία, που έγινε σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και αγωνιστικού ενθουσιασμού, παρουσιάστηκαν από το μουσικό σύνολο του εξαίρετου Λαρισαίου συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη, τραγούδια του Θωμά Μπακαλάκου από τον κύκλο «Τα Αγροτικά» και μια επιλογή τραγουδιών του από άλλους δίσκους του σε ποίηση Φώτη Αγγουλέ και Κώστα Βάρναλη. Τα ερμήνευσαν οι Απόστολος ΦωτιάδηςΓιώργος Γάλλος, Μαρία Φωτιάδη, Γεωργία Χατζημπαλάση και έπαιξαν οι μουσικοί Ελπίδα Τσιακτάκη (φλάουτο), Κωνσταντίνος Σκριμπόνης (βιολί), Νίκος Γκονέλας και Αποστόλης Κωσταβέλης (κλαρινέτο), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Μιχάλης Χώτος (μπουζούκι), Στέλιος Καρφίτσας (κλασική και ακουστική κιθάρα), Γιάννης Κατσανούλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φίλιππος Ζούκας (μπάσο), Κώστας Μίτιν(τύμπανα). Στη σκηνή ανέβηκε και ο ίδιος ο Θωμάς Μπακαλάκος, ερμηνεύοντας ένα καινούριο τραγούδι του με τίτλο “Αυγερινούλα” που, όπως είπε, έγραψε για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, και κάποια άλλα χαρακτηριστικά τραγούδια του.

Σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από το ΚΚΕ, που τα επέδωσε ο γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του Κόμματος.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ