ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Πήγε για μαλλί αλλά μάλλον βγήκε κουρεμένος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτειας ο οποίος πρόσφατα είχε καταγγείλει ότι υπάρχει πρόβλημα με οχήματα του δήμου τα οποία όπως υποστήριζε δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, αφού αντί ευχαριστιών, άκουσε από τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους υπερασπιστές.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Τεμπών αναφέρουν αναλυτικά τα εξής:

“Εμείς οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τεμπών δηλώνουμε τα εξής:

Δεν έχουμε ανάγκη από αυτόκλητους υπερασπιστές των συνθηκών εργασίας μας. Είμαστε κάθε μέρα στους  δρόμους σαν οδηγοί, σαν εργάτες καθαριότητας και σαν καθαριστές κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας έχοντας τις εξής προτεραιότητες:

την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας

-την προσωπική μας ασφάλεια αλλά και των πολιτών 

– την σωστή λειτουργία και συντήρηση του εξοπλισμού που μας έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Τεμπών .

Για τους παραπάνω λόγους είμαστε σε καθημερινή επαφή και συνεννόηση, με τον προϊστάμενο, με τον επόπτη καθαριότητας , με τους αντιδημάρχους αλλά και με τον Δήμαρχο . Υπάρχει μεταξύ μας σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

Το πρόβλημα που υπάρχει αφορά τρία οχήματα δυο της υπηρεσίας καθαριότητας και ένα της  τεχνικής υπηρεσίας. Η μη έκδοση πιστοποιητικού ΚΤΕΟ έχει να κάνει τόσο με διαδικασίες του μηχανολογικού (διαδικασία μεταβίβασης) όσο και με την προσαρμογή στην νομοθεσία(εγκατάσταση συστήματος ABS).

Τα οχήματα αυτά όπως άλλωστε και όλα τα οχήματα του Δήμου υπόκεινται και  σε συντήρηση και σε αντικατάσταση ανταλλακτικών όταν  αυτή απαιτείται.

Οι χαρακτηρισμοί κινητές νεκροφόρες και βόμβες είναι αποτέλεσμα της έπαρσης και της ελαφρότητας που διακρίνουν τον συντάκτη της επιστολής και φυσικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δηλώνουμε απερίφραστα οι συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα  που καθημερινά  προκύπτουν στον χώρο της  δουλειάς μας (όπως άλλωστε είναι φυσιολογικό) δεν ενδείκνυνται για δημιουργία εντυπώσεων και πολιτική εκμετάλλευση.

Τα δικαιώματα μας  ξέρουμε να τα υπερασπιζόμαστε μόνοι μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ