Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το αίτημα είναι η απάντηση στην προκλητικότητα της κυβέρνησης υποστήριξε ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στέλνοντας μήνυμα ανοίγματος στην κοινωνία και ζητώντας προσφυγή στις κάλπες «εδώ και τώρα» ως απάντηση στην κυβερνητική προκλητικότητα, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης μετείχε στην 1η Ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

Περιγράφοντας το Εθνικό Σχέδιο για έξοδο της χώρας από την κρίση ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στη δυναμική της βάσης, υπογραμμίζοντας πως «η πολιτική δεν γίνεται αφ’ υψηλού», ενώ έσπευσε να συμπληρώσει πως το Κίνημα κάνει πράξη το μήνυμα για άνοιγμα στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε «προκλητική» τη στάση της κυβέρνησης που μιλά για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο «όταν έχει δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία, προχωρά σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων και μας περιμένει μια σκληρή εποπτεία μετά τον Αύγουστο».

«Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα προκειμένου η προκλητική κυβέρνηση να πάρει την απάντηση από τη βάση και τον ελληνικό λαό», σημείωσε ο γραμματέας του Κινήματος, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τη στάση του κόμματός του τόνισε πως το Κίνημα σέβεται τη διαπραγμάτευση και περιμένει τις εξελίξεις για να τοποθετηθεί, ορίζοντας ωστόσο πως η όποια απόφαση θα παρθεί με γνώμονα δύο άξονες.

«Θα πρέπει να εξαλειφθούν τα όποια στοιχεία αλυτρωτισμού και να οδηγηθούμε σε μια ενιαία λύση για όλες της χρήσεις», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος νωρίτερα το μεσημέρι συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενώ στο επίκεντρο των επαφών του βρέθηκαν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και οι προτάσεις του Κινήματος για την ανάπτυξη της χώρας και της περιφέρειας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ