Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΛΑΡΙΣΑ

Παραγωγός χώρα φυσικού αερίου η Ελλάδα

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες πως η στάθμευση των αμερικανικών drones στην 110 ΠΜ είναι μόνο η αρχή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρουσία και του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ, υπογράμμισε στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Λάρισα τη συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ,

ενώ αναφέρθηκε και σε ενεργειακά θέματα.

Οι κ.κ. Καμμένος και Πάιατ επισκέφθηκαν τη νέα Αμερικανική βάση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην 110 ΠΜ συμμετέχοντας σε ενημερωτική σύσκεψη στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας των δύο κρατών, ενώ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Έλληνας υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ελληνοαμερικανική συνεργασία υπογραμμίζοντας πως «η Λάρισα μετατρέπεται σε ένα αεροπορικό κέντρο που έχει ρόλο όχι μόνο για την προάσπιση των συμφερόντων μας αλλά και τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή».

«Δημιουργούμε έναν ισχυρό άξονα σταθερότητας με την Ελλάδα να παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με το Ισραήλ, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συμμετέχοντας σε κοινές ασκήσεις μαζί τους», δήλωσε ο κ. Καμμένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας στο μέλλον.

Ειδική αναφορά έγινε και για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να τονίζει πως «η Ελλάδα σε λίγο γίνεται παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και αργότερα ίσως πετρελαίου», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «είναι σημαντική η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ» εξαιτίας αυτής της εξέλιξης.

Παίρνοντας το λόγο ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία των drones σημείωσε πως «αποτελούν μια απόδειξη της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας που συζήτησαν ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον, αναδεικνύοντας παράλληλα το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ισχυρού συμμάχου και χώρας που έχει εξαιρετική γεωγραφική θέση και δυνατότητες».

Κλείνοντας ο κ. Πάιατ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ηγεσία και τα στελέχη της 110 ΠΜ για την εξαιρετική συνεργασία με τους Αμερικανούς επιτελείς.

Εξάλλου στο πλαίσιο της επίσκεψης ο ΥΠΕΘΑ παρέδωσε τα ξίφη σε 50 επισμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας σε τελετή που έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών της Λάρισας παρουσία του ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ε. Αποστολάκη, του Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχου Χρ. Χριστοδούλου και του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ