Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Επισημαίνει ότι είχε ήδη καθαρίσει το Δαμάσι, ζητά συνεννόηση για την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων και τονίζει ότι δεν θα γίνει αποκομιδή την Κυριακή

Σε ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου για το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων και τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν επισημαίνονται τα εξής:

α).   Μαζεύτηκαν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά στη περιοχή του γηπέδου στο Δαμάσι, πριν  το χθεσινό δημοσίευμα στη σελίδα σας που αναφέρονταν σ’ αυτά.   Επειδή τα προγράμματα αποκομιδής είναι πολύ επιβαρυμένα  παρακαλούνται  οι κάτοικοι του Δαμασίου να μην μεταφέρουν  και αποθέτουν απορρίμματα στους κάδους κοντά στο γήπεδο  παρά μόνο τις ημέρες αποκομιδής.

β).  Παρακαλούνται επίσης,  οι πολίτες του Δήμου να αφήνουν ογκώδη απορρίμματα (όπως στρώματα, έπιπλα, ξύλα κ.λ.π.) στα πεζοδρόμια  μόνο εφόσον έχουν επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες του Δήμου και τις ενημερώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση τα απορρίμματα μπορεί να μην συλλεχθούν έγκαιρα.

γ).  Ενημερώνουμε τους κατοίκους πως δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων αύριο Κυριακή. Να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων, κυρίως τους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες για την κατανόηση και την ανταπόκριση στο κάλεσμα να παραμείνουν οι πόλεις και τα χωριά του Δήμου καθαρά, σε μια μεταβατική περίοδο για το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου όπως ανακοινώθηκε προ δεκαημέρου και αναφέρονταν τα παρακάτω:

‘’Σε φάση  ολοκλήρωσης  των διαδικασιών κινείται το θέμα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των Δήμων. Από τις 31 Μαρτίου 2018 εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης  και αναμένονται και οι οριστικοί. Ο Δήμος Τυρνάβου για να αντιμετωπίσει το όποιο  ενδεχόμενο καθυστέρησης  προσέλαβε από τα μέσα Φεβρουαρίου εργάτες καθαριότητας  με συμβάσεις 2μηνης διάρκειας.  Πριν τη λήξη αυτών των συμβάσεων κάλεσε για πρόσληψη εργαζόμενους από τους προσωρινούς πίνακες ως όφειλε. Να σημειωθεί πως ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων είναι 18 εργάτες καθαριότητας.  Από τον αρχικό έλεγχο προέκυψε πως (3)τρείς  από αυτούς δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα, άρα, δεν μπορούν να κληθούν για ανάληψη εργασίας.  Άλλοι (3)τρείς  δεν αποδέχθηκαν τώρα την πρόσκληση και θα περιμένουν έως την έκδοση των οριστικών πινάκων. Επίσης άλλοι (3)τρείς, εντάχθηκαν στους πίνακες ως ειδική κατηγορία για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αν προσθέσουμε και την απουσία από την εργασία εργαζόμενης που είχε τροχαίο εργατικό ατύχημα, τότε το πρόβλημα με τη στελέχωση του τμήματος καθαριότητας, σε αυτό το χρονικό διάστημα, είναι μεγάλο. Με δεδομένο πως στο Δήμο Τυρνάβου εργάζεται μόνο ένας μόνιμος εργάτης καθαριότητας, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προγραμματίσει να καλυφθούν τα κενά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας μέχρι την πλήρωση των κενών από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης. Παράλληλα επανεξετάζει και προσαρμόζει τα προγράμματα αποκομιδής στο σύνολο του Δήμου.

Αξίζει να επισημάνουμε την άψογη συμπεριφορά των νέων εργαζομένων στην καθαριότητα οι οποίοι μέσα σε αυτά τα πλαίσια καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ