ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σημαντικά θεσμικά ζητήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού αντιμετωπίζονται με την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «για τη ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Ο.Τ.Α. Β’ Βαθμού και

των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών».  Η Σύμβαση υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου 20176, για πρώτη φορά μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και εκπροσώπου της ΕΝΠΕ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη συμφωνία της Ένωσης με το περιεχόμενό της.

Η σύμβαση έχει εφαρμογή για τα μέλη των συλλόγων  που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Προβλέπει, μεταξύ άλλων:  35ωρη απασχόληση για εργαζόμενους σε εξωτερικά συνεργεία. Επιπρόσθετο διάλειμμα για  εργαζόμενους Πληροφορικής. Τον ανασχεδιασμό του πλαισίου συμμετοχής σε επιμορφωτικές δραστηριότητες. Τροποποιήσεις σε ζητήματα αδειών και συνδικαλιστικών αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπεγράφη με την ΠΟΕ – ΟΤΑ  η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών. Στη συνέχεια, με νομοθετική ρύθμιση κατέστη δυνατή και η προσχώρηση της ΠΟΠ  -ΟΤΑ σε αυτή την Ειδική Σύμβαση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η προσπάθεια βελτίωσης των όρων και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν αφορά μια ευκαιριακή άσκηση πολιτικής, αλλά εκφράζει μια δεδομένη και πάγια  πολιτική αντίληψη υπέρ του κόσμου της εργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ