Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, Ο ΠΟΥΑΡΟ ΚΑΙ Ο ΦΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

Με αφορμή σχόλια στελεχών της Δ.Α. από το Δαμάσι που δημοσίευσε το paidis.com από την παράταξη “Δράση Πολιτών” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στον Τύρναβο δεν έχουμε μόνο τσίπουρα, κρασιά, φέτα, φρούτα, και λοιπά ωραία προϊόντα. Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια , διαθέτουμε και το προϊόν που ονομάζεται ” Φον Παναγιωτάκης”.
Προφανώς , όπως γίνεται αντιληπτό, ο “Φον Παναγιωτάκης” μοιάζει πολύ στον “Φον Δημητράκη “, τον ήρωα του ομώνυμου έργου του Δημήτρη Ψαθά, που γράφτηκε το 1946, διαρκούντος του εμφυλίου πολέμου.

Ο  “Φον Παναγιωτάκης”  του Τυρνάβου , μολονότι δεν φημίζεται για τις διοικητικές του ικανότητες, έχει το πάθος της εξουσίας σε υπέρμετρο βαθμό και θέλει να διοικεί  τον Τύρναβο μέχρι  και το 2023 , όπως διατείνονται άνθρωποι  της προσωπικής  του αυλής.
Ο ” Φον Παναγιωτάκης”, επίσης, δεν ανέχεται  καθόλου την πολιτική κριτική. Χλευάζει  εκείνους που τον αντιπολιτεύονται, τους ονομάζει μάλιστα “Πουαρό” , και , ενώ ο Τύρναβος βρομά  και ζέχνει,  προτιμά να αναλώνεται σε ηλίθια ειρωνικά σχόλια και σε γελοίους αστεϊσμούς , παρά να επιλύει τα προβλήματα  της καθημερινότητας που ο ίδιος με την ανικανότητά του έχει προκαλέσει.
Μάλιστα, είναι τόσο πονηρός που θέλει να καρπώνεται και πράγματα που δεν του ανήκουν.Πρόσφατο παράδειγμα η σχετική με την αποχέτευση του Δαμασίου εξέλιξη.
Ενώ η ” Δράση Πολιτών” , χρόνια τώρα, έχει δώσει έναν τιτάνιο αγώνα ( με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις, πιέσεις και παραστάσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το συγκεκριμένο  θέμα) και ενώ η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ φέρει τη σφραγίδα  του περιφερειάρχη , κ. Κώστα Αγοραστού, ο πονηρός ” Φον Παναγιωτάκης ” θέλει να το παρουσιάσει ως δική του επιτυχία, τη στιγμή που για τέσσερα ολόκληρα χρόνια κοιμόταν όρθιος και προσπαθούσαμε να τον ξυπνήσουμε.
Ευτυχώς, όμως, που ο κόσμος του Δαμασίου έχει και γνώση και μνήμη και, όταν έρθει η ώρα, θα αποσβολώσει με την ψήφο του τον ” Φον Παναγιωτάκη” , ο οποίος φέρει ακεραία την ευθύνη για την πλήρη εγκατάλειψη του χωριού.Τα ευφυολογήματα δεν θα διασώσουν τον πονηρό “Φον Παναγιωτάκη” από τον επικείμενο εκλογικό του πνιγμό, καθώς πρέπει να τιμωρηθεί για τον ποικιλότροπο εμπαιγμό που οι κάτοικοι του Δαμασίου, αλλά και όλοι οι δημότες, έχουν βιώσει από αυτόν.
Ο καιρός της  κρίσης  πλησιάζει και τότε είναι μάλλον βέβαιο ότι ο  ” Φον Παναγιωτάκης” θα μεταλλαχθεί σε πραγματικό ” Πουαρό της κάλπης “, καθώς θα ψάχνει να βρει τις ψήφους που λόγω της ανικανότητάς του θα έχει απωλέσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ