ΜΕΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΣΑΠΚΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ» ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ

Τη δική του απάντηση μέσω ανάρτησης στο f/b έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας στο Λαρισαίο δημιουργό Στ. Σταμελόπουλο που έκανε λόγο για «αποκλεισμό» του από το Φεστιβάλ Πηνειού, επισημαίνοντας μάλιστα πως «δεν είναι η πρώτη φορά».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναρωτηθεί κανείς πως μπορεί να μην ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη εκδήλωση;», αναρωτιέται ο κ. Σάπκας απορρίπτοντας τα περί αποκλεισμού και εμπάθειας.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Π. Σάπκας σημειώνει τα εξής:

«Όσο κι αν έχω μεγαλώσει… δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος, όταν μια πρόταση που καταθέτει για να συμμετάσχει σ’ ένα θεσμό της πόλης δε γίνεται δεκτή, να απορρίπτει συλλήβδην το θεσμό, να κατηγορεί τους… «παράγοντες» για εμπάθεια, ασχετοσύνη, ευνοιοκρατία κλπ.

Πολύ περισσότερο, όταν έχει καταθέσει μια άλλη πρόταση η οποία έγινε δεκτή και την οποία ο ίδιος απέσυρε!

Κι όταν ακόμη, έχει πολλάκις συνεργαστεί με το δήμο σε διάφορες εκδηλώσεις… Δεν υπάρχει περίπτωση να αναρωτηθεί πως μπορεί να μην ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη εκδήλωση; Όλοι κάνουν για όλα; Όλοι πρέπει να είναι παντού; Κι όταν δεν συμβαίνει, τότε η… Λάρισα δεν αγαπάει τους καλλιτέχνες και δεν γίνεται τίποτα στον τομέα του πολιτισμού;

Οι προσωπικές επιδιώξεις είναι θεμιτές, αλλά όταν δεν ικανοποιούνται, μηδενίζονται τα πάντα; Δε θα αλλάξω άποψη επειδή κάποιος απειλεί με τον… Οκτώβρη, ούτε θα παρασυρθώ σε χαρακτηρισμούς. Θα συνεχίσω να εκτιμάω τον καθένα γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που νομίζει ότι είναι… Και θα συνεχίσω να προσπαθώ για μια Λάρισα πόλη του πολιτισμού.»

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ