ΔΑΜΑΣΙ:   ΑΔΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ανακοίνωση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου

Απομακρύνθηκαν για άλλη μια φορά υλικά, κυρίως ανακυκλώσιμα από την περιοχή του γηπέδου στο Δαμάσι.  Αυτή τη φορά με τη βοήθεια μηχανημάτων του Δήμου (JCB και φορτηγό). Δυστυχώς για πολλοστή φορά ανάμεσα στα ανακυκλώσιμα υλικά υπήρχαν απορρίμματα και πολλά κενά συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Για το λόγο αυτό έγινε διαλογή απομακρύνθηκαν τα κενά συσκευασιών φυτοφαρμάκων και τα υπόλοιπα οδηγήθηκαν στο Χ.Υ.ΤΑ. Λάρισας.

Δημιουργείται όμως ένα πρόβλημα με την απόθεση κενών συσκευασιών φυτοφάρμακων στους κάδους ανακύκλωσης από λίγους  κατοίκους – αγρότες, ενώ γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται αυτά τα υλικά. Τα υλικά αυτά μπορεί να είναι ανακυκλώσιμα αλλά δεν συλλέγονται από τους μπλε κάδους που είναι τοποθετημένοι σε οικιστικές περιοχές.

Ο Δήμος αύριο Τετάρτη 6/6/2018 θα διανείμει ενημερωτικό υλικό στους κατοίκους του Δαμασίου επισημαίνοντας την ανάγκη ορθής διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Παράλληλα εντός των ημερών θα απομακρυνθούν οι έξη (6) πράσινοι και μπλέ κάδοι οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σημεία εντός του οικισμού.

Καλούμε του πολίτες να γίνουν αρωγοί στη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ