ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ταο 1ο, το 3ο και το 5ο  Δημοτικά Σχολεία Λάρισας επισκέφτηκαν το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων των Δημοτικών σχολείων στο Γυμνάσιό μας, ώστε να  γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το σχολείο μετάβασης, καθώς αποτελούν και τη δεξαμενή του μαθητικού δυναμικού του σχολείου.

Τους μικρούς μαθητές, τους Διευθυντές και τους δασκάλους τους  υποδέχτηκε εγκάρδια η Διεύθυνση  του σχολείου, η κ. Δεληζώνα Ζωή (Διευθύντρια) και οι κ. Γούλα Μαρία και κ. Κανάκη Βικτωρία (Υποδιευθύντριες).

Ξεναγήθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου που είναι πάντα ανοικτά για τα παιδιά και τους γονείς τους, στη βιβλιοθήκη του σχολείου, στα εργαστήρια πληροφορικής και στις αίθουσες διδασκαλίας, που η κάθε μια είναι διαφορετική χρωματικά και έχει τη δική της θεματική, σηματοδοτώντας το δικό της ξεχωριστό μήνυμα: αγάπη για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και συνεργασίας, αγάπη στο περιβάλλον, την τέχνη, αξίες κ.αλ.

Εντύπωση έκανε στα παιδιά πως ακόμη και οι διάδρομοι κοσμούνται με έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών, ώστε να διδάσκουν και να ενεργοποιούν τις αισθήσεις μετατρέποντας το σχολείο σε μια πραγματική πινακοθήκη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Τα παιδιά ένιωσαν ζεστασιά που απάλυνε το φόβο του άγνωστου σχολείου. Για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές (5ο Δημοτικό) να παρακολουθήσουν μια ώρα διδασκαλίας, ώστε να αποκτήσουν μια εμπειρία διδακτική στο νέο σχολείο. Αφού κεράστηκαν και έβγαλαν τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, ανανέωσαν το σχολικό ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ