ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας SOLIS ΑΤΕ για την κατασκευή του έργου της αποχέτευσης σε Αμπελώνα και Βρυότοπο, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτης Σαρχώσης σηματοδοτώντας την έναρξη ενός έργου που κινδύνεψε να απενταχτεί από το ΕΣΠΑ

λόγω λάθους χειρισμών της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Το έργο που ύστερα από πολλές προσπάθειες της ΔΕΥΑ Τυρνάβου χαρακτηρίστηκε ως συνεχιζόμενο του προηγούμενου προγράμματος εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη χρηματοδότηση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο αφού έχουν ξεπεραστεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Είναι έργο προϋπολογισμού δημοπράτησης,  8.188.299,27 € με τον ΦΠΑ και αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης αστικών λυμάτων στον Αμπελώνα και θα περιλαμβάνει την κατασκευή 53.000 μ. δικτύου αποχέτευσης αγωγών ακαθάρτων από αγωγούς βαρύτητας PVC-U, σειράς 41, διατομής Ø200 χλστ., την κατασκευή 550 φρεατίων επίσκεψης-ελέγχου του δικτύου ακαθάρτων από οπλισμένο σκυρόδεμα και 14 φρεατίων-διατάξεων πτώσεως στο δίκτυο ακαθάρτων, την κατασκευή 4 Αντλιοστασίων (Α/Σ) ακαθάρτων κατασκευασμένα πλήρως με εργασίες ΠΜ και ΗΛΜ, την κατασκευή 1.200 εξωτερικών διακλαδώσεων ιδιωτικής σύνδεσης (παροχές αποχέτευσης) από σωλήνες PVC-U σειράς 41, διατομής Ø160 χλστ. και σαμάρι με μούφα διατομής Ø200/160 και τέλος την αποκατάσταση στις τομές είτε με ασφαλτικό είτε με σκυρόδεμα, ανάλογα στην οδό που κατασκευάσθηκε το δίκτυο των αγωγών ακαθάρτων.

Το έργο είναι ενταγμένο στην πράξη «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – Β’ ΦΑΣΗ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020» και αποτελεί συνέχεια του αρχικού έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ»

Με την ολοκλήρωσή του καθώς και του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» ο Αμπελώνας σαν οικισμός Γ΄ προτεραιότητας (άνω των 2.000 κατοίκων) αλλά και ο Βρυότοπος, θα είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ του Συμβουλίου για την συλλογή, επεξεργασία και διάθεση των αστικών λυμάτων και θα επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι, όπως περιγράφονται και στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, δηλαδή η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, η ολοκλήρωση βασικών υποδομών της χώρας και  η αποφυγή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Χρ. Καρκαντό, ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Κ. Κουλιός και Γ. Κουτσοδήμος, ο γενικός διευθυντής και ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ κ.κ. Στ. Τσαγγαράκος και Κ. Παπαϊωάννου και το μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ Αντ. Περπέρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ