ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

«Η εμπειρία των Πανελλαδικών Εξετάσεων  αποτελεί μια προετοιμασία για το επόμενο βήμα, ένα ακόμη λιθαράκι μικρό ή μεγάλο, τέλειο ή ατελές ωστόσο το ίδιο χρήσιμο και σημαντικό στο οικοδόμημα της ζωής μας.

Δεν είναι ούτε το πιο σημαντικό αλλά ούτε και  ασήμαντο. Του αξίζει η ανάλογη εκτίμηση και  σοβαρότητα   στην αντιμετώπισή του.  Το σημαντικότερο είναι ολόκληρο το οικοδόμημα κι αυτό δεν είναι άλλο παρά η ξεχωριστή και πολύτιμη προσωπικότητα του κάθε μαθητή, της κάθε μαθήτριας.

Στην καθεμία, στον καθένα  αξίζει η αποδοχή των ονείρων του/της, η εκτίμηση  για τις προσπάθειές τους, η αγάπη γι αυτό που είναι και όχι γι αυτό που θα θέλαμε να είναι. Εξάλλου όπως λέει  κι ο ποιητής: «…λάθος δικό μου δεν είναι που δεν αντιστοιχώ σ’ αυτόν που σε ’μένα αγαπάτε». Φ. Πεσσόα.

Σε ότι αφορά την υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους υποψήφιους, το  Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης Θεσσαλίας και οι Δ/νσεις Δ/μιας Εκ/σης, με σεβασμό σε κάθε μαθήτρια/ή,  έχουν λάβει όλα εκείνο τα μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν, και αυτή τη χρονιά,  το κύρος, την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκ/σης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου και οι συνεργάτες της εύχονται, σε όλους τους υποψήφιους μαθητές, η προσπάθειά τους να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και οι πανελλαδικές εξετάσεις να είναι μια εμπειρία με θετικό πρόσημο, παρακαταθήκη για τις επόμενες επιλογές στη ζωή τους. Η πολιτεία, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς είναι δίπλα τους και εύχονται καλή τύχη και επιμονή στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.»

Στο πλαίσιο του συντονισμού της τελικής προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα διαρκέσουν από τις 7 έως 21 Ιουνίου για τους υποψηφίους των  ΕΠΑΛ και από τις 8 έως 19 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκ/σης Θεσσαλίας, πραγματοποίησε σύσκεψη  με τους Δ/ντες Δ/μιας Εκ/σης και τους προέδρους των Βαθμολογικών Κέντρων όλων των νομών της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι υποψήφιοι της Θεσσαλίας που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις είναι: 5816 Γενικών Λυκείων σε 69 εξεταστικά κέντρα, 1291 ΕΠΑΛ σε 8 εξεταστικά κέντρα. Οι προτιμήσεις των υποψηφίων διαγράφονται ως εξής: 42% στις Θετικές Σπουδές, 33% στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και 24% στις Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής. Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέρχεται στους 74.692. Οι εισακτέοι θα είναι φέτος 3.966 περισσότεροι από πέρυσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ