ΧΕΙΡΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ.

“Να μιλήσουμε για τα ζητήματα που θέτει η εποχή με νηφαλιότητα”, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης

Παρά την συστηματική και κοπιώδη προσπάθεια «κάποιων» (που ουδέποτε συμμετείχαν στην «Συμπαράταξη Λαρισαίων») να αποδώσουν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ την εκτίμηση ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον, γενικώς και συλλήβδην, είναι «λαμόγια» και «μαφιόζοι», άνθρακες ο θησαυρός. Τελεία και παύλα…

Η απόδοση Δικαιοσύνης που αφορά όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα που διερευνήθηκαν (βλέπε Άκης Τσοχατζόπουλος και Siemens) ή διερευνώνται, με πλέον πρόσφατο αυτό της Novartis, μόνον σαν δίδαγμα και για όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και για όλους μας, πρέπει να χρησιμεύσει.

Είναι καιρός, όσοι αποδειχθούν αθώοι να αποδοθούν καθαροί στην κοινωνία και οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Απαιτείται φυσικά να καταργηθεί και ο άθλιος νόμος περί ευθύνης (βλέπε παραγραφής ευθυνών) υπουργών. Αυτά θα είναι κέρδος για την Δημοκρατία και για όλους όσοι πιστεύουν σε αυτήν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας δεν θέλει και δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την τακτική της δημιουργίας κλίματος αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο πολιτικούς χώρους. Έχουμε την άποψη ότι μπορούμε, ως ώριμοι από καιρό, να μιλήσουμε για τα ζητήματα που θέτει η εποχή, με νηφαλιότητα και εστιάζοντας στην ουσία της πολιτικής τους έκφρασης.

Μεταξύ των πολιτών, αυτά που ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χωρίζουν! Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μάλιστα – μιας και με αφορμή αυτήν γίνεται λόγος- η ενότητα στην πράξη και την δράση έχει ήδη έμπρακτα και νικηφόρα προχωρήσει με θαυμαστά αποτελέσματα.

Ας ξαναβάλουν στη θήκη τα σπαθιά τους, όσοι καλλιεργούν την ένταση…

Και μόνον οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία και Σλοβενία) θα έφταναν για να δείξουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε όλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ