ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Δράση Πολιτών Τυρνάβου

Τελικά, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ανεπαρκής και αφερέγγυα έναντι του κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας.

Το νέο κρούσμα αφερεγγυότητας έχει να κάνει με το αποκλεισμό εκατοντάδων παραγωγών από το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, χωρίς οι άνθρωποι να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.Περίπου εβδομήντα κτηνοτρόφοι έχουν αποκλειστεί από το Νομό Λάρισας, οι μισοί εκ των οποίων προέρχονται μάλιστα από τον Τύρναβο.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη εξέλιξη, που στερεί από τους χειμαζόμενους  κτηνοτρόφους ζωτικούς  για την επιβίωσή τους πόρους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη  μάλιστα οικονομική συγκυρία.
Ενώ επισήμως όλοι ομνύουν  στην αναγκαιότητα στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας, στην πράξη τορπιλίζουν τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και ουσιαστικά αναγκάζουν τους κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τα μαντριά τους.
Το λυπηρό, μάλιστα , είναι πως κανείς δεν “φωνάζει”, κανείς δεν διαμαρτύρεται.Τι κάνουν οι κ.κ βουλευτές; Τι κάνουν οι τοπικοί αιρετοί παράγοντες;Γιατί δεν αντιδρούν δυναμικά στις μεθοδεύσεις εξόντωσης και εξαθλίωσης των κτηνοτρόφων;Τη στιγμή που όλοι αποδέχονται τη βαρύνουσα σημασία που έχει η κτηνοτροφία για τον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, γιατί σιωπούν;
Καλούμε την κυβέρνηση, και προσωπικά τον κ. Τσιρώνη, να επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα της βιολογικής, να διορθώσει τα λάθη της και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαιοσύνης στον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.
Η ενίσχυση του κτηνοτρόφου είναι ενίσχυση της υπαίθρου, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημογραφικής υπόστασης του ελληνικού λαού.Δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα, καθώς προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις, τις οποίες δεν πρέπει να αφαιρέσουμε από την οπτική μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ