«ΘΕΡΜΟ» ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΦΩΤΟ)

Σε θερμό κλίμα με συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και υπέρ της Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Από νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με την αστυνομία να διακόπτει από τις 6.30 περίπου το απόγευμα την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Παπαναστασίου και στους γύρω από την πλατεία δρόμους, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών φτάνοντας στο χώρο της συγκέντρωσης κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Με έντονο εκκλησιαστικό χρώμα η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς και ανάγνωση του μηνύματος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ενώ την ατμόσφαιρα δονούσε το σύνθημα «όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία»!

Δυναμικό παρών στην κινητοποίηση έδωσαν και σύλλογοι αποστράτων ενώ οι ομιλητές τόνισαν πως η διπλή ονομασία αποτελεί προδοσία και καπηλεία, απαιτώντας δημοψήφισμα.

«Να αποφασίσει με δημοψήφισμα ο λαός και όποιος “λούστρος” της εξουσίας το αρνηθεί να αναλάβει και την ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο μαθηματικός από την Κομοτηνή Κ. Καραΐσκος, τονίζοντας πως «καμία υποχώρηση της ψευτοελίτ δεν δεσμεύει το λαό και τη δημοκρατία».

Μέσα σε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα ο δάσκαλος από το Κιλκίς Δ. Νάτσιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργείου Παιδείας κάνοντας λόγο για «μαγαρισιές του υπουργείου αθεΐας και αφελληνισμού», σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «η διαστροφή έγινε μόδα και παρελαύνει καμαρωτά την ώρα που κάποιοι σφετερίζονται τη Μακεδονία».

Κλείνοντας οι ομιλητές δεν ξέχασαν και τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, επαναλαμβάνοντας πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και υπογραμμίζοντας πως «δεν κινδυνεύει από ξένους αλλά από βάρβαρους Έλληνες σύγχρονους Εφιάλτες».

Ειρήνη Παπουτσή