ΚΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΕΞ…

Κι όμως το σεξ σχετίζεται με την ποιότητα του ύπνου. Αυτό τουλάχιστον δείχνει νέα επιστημονική έρευνα που συνδέει τις δύο μεταβλητές.

Και μπορεί η μελέτη να αναφέρεται σε γυναίκες που έχουν περάσει τα 50, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μπορείς να δοκιμάσουν και άλλοι την τεχνική. Άλλωστε, όπως αναφέρεται σε παλαιότερα άρθρα η αγκαλιά του Μορφέα είναι γλυκιά και ωφελεί πολλαπλά. Γι΄αυτό αφεθείτε δίχως δισταγμούς και όνειρα καλά! Και μη ξεχνάτε πως το να κοιμάστε με τον σύντροφό σας, σας κάνει καλό από πολλές απόψεις.

Τι έδειξε η έρευνα

Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα και μικρότερη ικανοποίηση στις γυναίκες μετά τα 50 τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι ο καλός ύπνος βοηθά σε καλύτερο σεξ τις γυναίκες μέσης και τρίτης ηλικίας, ενώ η αϋπνία φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η διαταραχή του ύπνου είναι συχνή στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, υπέρταση, κατάθλιψη κ.α. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ο ανεπαρκής ύπνος (λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ) παρεμβαίνει και στη σεξουαλική λειτουργία.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS Journal), ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 93.700 γυναίκες 50 έως 79 ετών, από τις οποίες μία στις τρεις (31%) είχε αϋπνία.

Όπως διαπιστώθηκε, όσο περισσότερο κοιμάται μια γυναίκα, τόσο πιθανότερο είναι να είναι σεξουαλικά ενεργή και, επιπλέον, να το απολαμβάνει. Ιδίως οι γυναίκες άνω των 70 ετών, που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες, έχουν κατά μέσο όρο 30% μικρότερη πιθανότητα να κάνουν σεξ, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται επτά έως οκτώ ώρες.