ΑΙΡΕΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Διεθνών Προγραμμάτων, Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Ε.Ε.Σ.

Ιστορική μέρα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υπήρξε η Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, καθώς μετά από σειρά ετών προσωρινών Διοικητικών Συμβουλίων, διορισμένων από τα ελληνικά δικαστήρια, διεξήχθησαν με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή των μελών του Ε.Ε.Σ. εκλογές για την ανάδειξη αιρετού Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας, 677 τακτικά μέλη ψήφισαν για την εκλογή 25μελούς αιρετής Διοίκησης, η αποστολή της οποίας κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική για το μέλλον του ιστορικού Σωματείου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η πρώτη –από το 2013– αιρετή πλέον Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. θα κληθεί να υλοποιήσει τα τρία επόμενα και καθοριστικά βήματα ενός οδικού χάρτη, τον οποίο έχει καταστρώσει το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.).

Η νεοεκλεγείσα Διοίκηση οφείλει να αναδιοργανώσει τα Περιφερειακά Τμήματα και να σχεδιάσει την εξυγίανση των οικονομικών του Οργανισμού. Το λεπτομερές αυτό σχέδιο δράσης εκσυγχρονισμού του Ε.Ε.Σ. περιλαμβάνει και την υιοθέτηση σύγχρονου Καταστατικού, την προσέλκυση νέων μελών και τη διενέργεια νέων εκλογών, εντός του μηνός Οκτωβρίου 2018, με διευρυμένη δημοκρατική βάση, ώστε να αποφευχθεί η διεθνής απομόνωση και τελικώς η αποπομπή του από το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού.

Για όλα αυτά η Δ.Ο.Ε.Σ. τίθεται αρωγός. Άλλωστε, στη Γενική Συνέλευση της 3ης Ιουνίου, αφού την καλωσόρισε, έκρινε τα ανωτέρω ως «σοβαρά και ρεαλιστικά».

Στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής 3 Ιουνίου, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, ανάμεσα στους υποψηφίους, αναδείχθηκε ο νυν Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. και επί σειρά ετών Ερυθροσταυρίτης, Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος), ο οποίος στην εισαγωγική ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης, το προσωπικό και τους εθελοντές του Σωματείου για το σπουδαίο έργο που επιτέλεσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι με τις χθεσινές εκλογές έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης εντός του αρχαιότερου και μεγαλύτερου Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της χώρας μας.

Το απερχόμενο Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ., με επικεφαλής τον πρέσβυ ε.τ. κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή, δρομολόγησε και ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία και σε ήρεμο κλίμα την όλη εκλογική διαδικασία, επιτυγχάνοντας μέσα σε 4 μήνες ό,τι δεν κατέφεραν αλλεπάλληλες διορισμένες διοικήσεις από το 2013.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα κατά σειρά επιτυχίας έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 677

Έγκυρα: 646

‘Άκυρα/ Λευκά: 31

  1. Οικονομόπουλος Νικόλαος (278 ψήφοι)
  2. Γκόγκος Εμμανουήλ (223 ψήφοι)
  3. Κωνσταντινίδου Βασιλική (223 ψήφοι)
  4. Δημητρόπουλος Λεωνίδας (215 ψήφοι)
  5. Τσίτσου Λίνα (203 ψήφοι)
  6. Φιλιππιδάκη Δέσποινα (166 ψήφοι)
  7. Πετμεζάς -Πετιμεζάς Αντώνιος (163 ψήφοι)
  8. Περιμένη Δέσποινα (163 ψήφοι)
  9. Δημουλά – Κικιδοπούλου Μαρία (163 ψήφοι)
  10. Κουτρούμπας Δημήτριος (160 ψήφοι)
  11. Βουγιούκα Μάρθα (158 ψήφοι)
  12. Παπαδοπούλου Μάρθα (154 ψήφοι)
  13. Παναγάκος Ευστράτιος (152 ψήφοι)
  14. Μαμαντόπουλος Ανδρέας (151 ψήφοι)
  15. Λινός Δημήτριος (149 ψήφοι)
  16. Γεωργακόπουλος Χαράλαμπος (122 ψήφοι)
  17. Λιάγκα Πολυξένη (Τζένη) (122 ψήφοι)
  18. Κουζούπης Αναστάσιος (108 ψήφοι)
  19. Σεφεριάδης Σεραφείμ (103 ψήφοι)
  20. Κουμανίδου Αικατερίνη (101 ψήφοι)
  21. Ζωγράφος Θεόδωρος – Δάλλης (96 ψήφοι)
  22. Γκάμπρια Ελένη (73 ψήφοι)
  23. Μοναχού Όλγα (64 ψήφοι)
  24. Κυριακόπουλος Γεώργιος (60 ψήφοι)
  25. Κουσούλης Γεώργιος (59 ψήφοι)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ