ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ανακοίνωση της γραμματείας Λάρισας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Η  Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γραμματεία Λάρισας  καταγγέλλει την εγκατάσταση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην πόλη μας των αμερικανικών μη επανδρωμένων «αεροχημάτων» DRONES του τύπου MQ-9  «Reaper» ( Θεριστής ).

Τα αμερικανικά τέτοια « αερο-οχήματα» έχουν δυνατότητες και αυτονομία να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις, μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα στο βορρά, μέχρι τη Λιβύη και το Σουέζ στο νότο, κατασκοπεύοντας και παρέχοντας εικόνα επιτήρησης σε γη και αέρα σε πραγματικό χρόνο σε όποιο στρατηγείο των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ διασυνδέονται.

Καταγγέλλουμε την μετατροπή της Αεροπορικής βάσης της Λάρισας σ’ ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, με κομβικό ρόλο στους σχεδιασμούς τους σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.

Καταγγέλλουμε τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου ότι « οι πολίτες της Λάρισας βλέπουν με θετική ματιά αυτήν την συνεργασία και αντιλαμβάνονται όλοι πλέον ότι αυτή η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας δίνει νέες δυνατότητες για την πατρίδα μας!» Και στη συνέχεια « …..έχει ιδιαίτερη σημασία η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των ΗΠΑ εδώ!» Θεωρούμε απαράδεκτη τη δήλωση ότι οι ΗΠΑ είναι « πάροχος ασφαλείας» την ώρα που ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους αιματοκυλούν τη Μ. Ανατολή και τη Β,Αφρική, ενώ στην αντιπαράθεσή τους με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα καταστρώνουν σχέδια που μόνο κινδύνους προμηνύουν για τους λαούς.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, λειτουργεί το ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ( ΕΣΕΕΕ European Union Operation Headquarters, EU OHQ- Larissa). Eνεργοποιήθηκε στις 24-3-2006 και το 2014 λειτούργησε ως το στρατηγείο της επιχείρησης της ΕΕ «EUFOR RCA» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ).

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας ανησυχεί βαθύτατα για τη μετατροπή της πόλης μας, (αλλά και όλης της χώρας μας) σε Νατοϊκό ορμητήριο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βαριές ευθύνες για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο ορμητήριο – βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Η Ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της λεγόμενης « γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που πρακτικά σημαίνει προσέλκυση επενδύσεων γύρω από το στόχο μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό, μεταφορικό κόμβο, αλλά και  εξαγωγή κεφαλαίων από ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει ενεργό και ταυτόχρονα βρώμικο ρόλο ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες τόσο για το λαό μας, όσο και για τους λαούς της περιοχής.

Η περιβόητη ανάπτυξη για την οποία μιλάνε, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας που τα βγάζει δύσκολα πέρα, που ζει τον εφιάλτη της ανεργίας, της ημιαπασχόλησης, της ανασφάλιστης εργασίας, που αναγκάζεται να πληρώνει αδρά για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες.

Πιστεύουμε στην αστείρευτη δύναμη που έχουν οι λαοί στα χέρια τους, να βάλουν τέλος μια και καλή σε όλη αυτή την βαρβαρότητα. Οι λαοί έχουν στα χέρια τους ένα ισχυρό όπλο, που είναι η αλληλεγγύη μεταξύ τους. Μόνο η οργανωμένη πάλη των λαών, για να γίνουν αυτοί και μόνο αυτοί νοικοκύρηδες κι αφέντες στον τόπο τους, ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, μπορεί να βάλει την σφραγίδα της στην ιστορία και να εγγυηθεί έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη και ευημερία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!!!

Στις 7 Ιούνη ημέρα Πέμπτη τα μέλη και φίλοι της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας θα ξεκινήσουν ενημερωτική καμπάνια στη Λάρισα με τις θέσεις και διεκδικήσεις της ΕΕΔΥΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ