ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λάρισας – ΠΑΜΕ

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου, μας στήριξαν με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη δράση και τη συνέπεια μας και δήλωσαν έτσι την πίστη τους στην αναγκαιότητα να αλλάξει πορεία το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η  εκλογή μας στο νέο Δ.Σ. , αποδεικνύει τη σταθερή εκτίμηση και τη μεγαλύτερη  απήχηση  των  θέσεών μας στους συναδέλφους μας.

Θεωρούμε πως ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει αρνητικός, ( 8 από τις 9 έδρες έχουν οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού) για την πορεία ανασύνταξης του κινήματος, για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός παίζουν στο ίδιο “ταμπλό”, αυτό της υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής (που άλλωστε συγκλίνουν), της αξιοποίησης της κυβερνητικής καρέκλας (σημερινής ή άλλης) για               μικροκομματικά οφέλη και ανταλλάγματα, της μετατροπής του συλλόγου σε χειροκροτητή της μίας ή της άλλης κυβέρνησης. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι να απεγκλωβιστούν ακόμη περισσότεροι συνάδελφοι από τις δυνάμεις  αυτές και από αυτούς που ήταν μαζί τους τα προηγούμενα χρόνια  έβαλαν γερή πλάτη στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έσπειραν αυταπάτες για το ρόλο του, καλλιεργoύσαν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξουν  φιλολαϊκές  λύσεις με κυβερνητική εναλλαγή.

Η επανεκλογή μας στο νέο ΔΣ , δίνει μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να ενισχυθεί η γραμμή του ταξικού κινήματος και στον κλάδο μας. Εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις όχι μόνο για να εμποδίσουμε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στη ζωή μας και την εκπαίδευση, αλλά για να περάσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην αντεπίθεση, να δυναμώσει η πάλη για τις διεκδικήσεις μας, για να δυναμώσει ο προσανατολισμός της σύγκρουσης στα σωματεία μας

Συνεχίζουμε πιο δυνατά!

Το κεφάλι ψηλά για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ