ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Η Ελληνική  Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ( ώρα 18:00) εκδήλωση- βράβευση για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στο 12ο  διαγωνισμό

με θέμα «Παιχνίδι και Μαθηματικά»  που διοργάνωσε η Ε.Μ.Ε.  στις 9 Μαρτίου 2018.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια γόνιμης και εποικοδομητικής παρουσίας στην υποστήριξη της μαθηματικής παιδείας στη χώρα , αγκαλιάζει με ενδιαφέρον και προωθεί δραστηριότητες που αναδεικνύουν το ρόλο και τη σημασία των μαθηματικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην υποστήριξη άλλων επιστημών, στην κοινωνία και τη ζωή.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συστηματική και συνεπής προσπάθεια να συνδεθεί η μαθηματική κοινότητα της χώρας με τους μαθητές και τους δασκάλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την οργάνωση διαγωνισμών, την υποστήριξη καινοτόμων δράσεων και την επιμόρφωση όσων διδάσκουν μαθηματικά στο Δημοτικό  Σχολείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται  στη Λάρισα αντίστοιχη τελετή βράβευσης για μαθητές  Δημοτικού Σχολείου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από τα αναμνηστικά διπλώματα βράβευσης, θα επιχειρηθεί και μια επιπλέον γνωριμία των μαθητών και των δασκάλων με το περιοδικό « Ο Μικρός Ευκλείδης», που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. με θεματολογία αφιερωμένη αποκλειστικά στα μαθηματικά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος στην εκδήλωση έχουν κληθεί οι Διευθυντές των δημοτικών σχολείων καθώς και οι διδάσκοντες που  με την εθελοντική τους προσφορά συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση του διαγωνισμού αυτού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ