ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ

Ανακοίνωση – καταγγελία των φοιτητών που διαμένουν σε αυτές

Όλοι εμείς οι φοιτητές και σπουδαστές που στεγαζόμαστε σε εστία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στις σπουδές, το μέλλον και τις ζωές μας! Είμαστε εμείς που ζούμε κάτω από την ίδια στέγη και έχουμε το ίδιο άγχος για το εάν θα είναι ανοιχτό το εστιατόριο, εάν θα έχουμε καθαριότητα, νερό,

αν θα καταφέρουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας πριν μας πετάξουν έξω από το δωμάτιο, αν την επόμενη χρονιά θα έχουμε μαζέψει της απαραίτητες διδακτικές μονάδες για να ξανά έχουμε δωμάτιο.

Για ακόμα μια φορά καλούμαστε από την διοίκηση του ΤΕΙ να καταθέσουμε δικαιολογητικά σε έναν διαγωνισμό φτώχιας ο οποίος θα αφήσει ξανά πολλούς από μας εκτός εστίας γιατί δεν έχουμε τις προϋπόθεσης που βάζει ο αντιδραστικός κανονισμός των εστιών. Όποιοι τυχεροί τελικά πάρουν ένα δωμάτιο στις εστίες θα τους επιβληθεί να πληρώσουν 150 ή 400 ευρώ για να πάρουν το κλειδί του δωματίου, χρήματα που όπως ισχυρίζονται είναι για “παροχές”.

Για να δούμε κάποιες από τις παροχές:

WIFI με πολύ αδύναμο σήμα, που κόβετε συνέχεια, και αν κοπεί και Παρασκευή βράδυ επανέρχεται Δευτέρα πρωί.

Πλυντήρια, που είχαν κλείσει εδώ και 3 μήνες και με την διοίκηση του ΤΕΙ να το αφήνει ως δευτερεύων επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαβίωση των εστιακών. Φαίνετε πως επιβεβαιωθήκαμε που όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε πως όταν τμήματα της φοιτητικής μέριμνας είναι σε χέρια εργολάβων το αποτέλεσμα είναι μόνο αρνητικό για τους εστιακούς, όπως τώρα με την αύξηση των τιμών στα πλυντήρια.

Επίσης, καταγγέλλουμε την διοίκηση για αυτή την αδιαφορία προς τους σπουδαστές που μένουν στις εστίες αλλά και για την απαξίωση, αφού δεν συζητήθηκαν καθόλου τα αιτήματα του Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

 

Να μην μείνει κανένας συνάδελφος μας εκτός εστιών. Κατάργηση του μέτρου των διδακτικών μονάδων ως κριτήριο για παροχή δωματίου.

Χτίσιμο νέων εστιών, με ευθύνη της περιφέρειας, του υπουργείου και της διοίκησης του ΤΕΙ να καλυφτούν εδώ και τώρα όλες οι ανάγκες για στέγαση.

Καμία πληρωμή για στέγαση. Να καταργηθεί το χαράτσι των 150-400 ευρώ.

Να γίνει ουσιαστική συντήρηση των κτιρίων.

Να λυθεί το πρόβλημα για όποιους δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και απαιτείται να πληρώνουν από 80 μέχρι και 120€ για να μεταφράσουν και να επικυρώσουν τα δικαιολογητικά.

Αναβάθμιση εξοπλισμού Internet ή μετατροπή του σε ενσύρματο Ethernet.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο μας στη  μοίρα  που του προετοιμάζουν, γι ‘αυτό διεκδικούμε άμεσα να καταργηθεί ο αντιδραστικός κανονισμός των εστιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ