ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και άνεργους, ότι άνοιξε το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2018-2019, το οποίο δέχεται αιτήσεις μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

  • από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές

τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

  • από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές

τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβαση τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, παράλληλα, καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί έχει κατακρεουργήσει το δικαίωμα στην ξεκούραση και στην αναψυχή μέσα από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, που προέρχεται από κρατήσεις των εργαζομένων και όχι από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού,  τα τελευταία χρόνια, σε ότι αφορά τον αριθμό των “δικαιούχων”, τον προϋπολογισμό και τα ποσά που διατίθενται αλλά και τον αριθμό των ημερών που προτείνονται για διακοπές. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτά τα χρήματα προέρχονται αποκλειστικά από τις κρατήσεις όλων των εργαζομένων και όχι από τον κρατικό προυπολγισμό. Δηλαδή η κυβέρνηση δεν δίνει ούτε 1 ευρώ!!!

Ειδικά σε μία περίοδο που από τα επίσημα στοιχεία αναφέρεται πως πάνω από το 50% των νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει έστω και για μία βδομάδα διακοπών, για μια ακόμα χρονιά, προβλέπεται να εκδοθούν περίπου 150.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού σε εργαζόμενους και ανέργους από τον ΟΑΕΔ. Ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτά που δίνονταν πριν την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, αλλά κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Για να γίνει αντιληπτό το πετσόκομμα, να σημειωθεί ότι το 2009 ο αριθμός των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ανερχόταν στις 750.000, ενώ το 2011, πριν την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε 550.000.

Αίτημα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και όλων των εργαζόμενων, είναι η γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού, με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και ολιγοήμερων διακοπών κατά τη διάρκεια του χρόνου, η διεύρυνση του για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, με επιβάρυνση του κράτους και της εργοδοσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ