ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δεν έχει τέλος το θράσος κάποιων που για πολλοστή φορά ξεσπούν πάνω σε αντικείμενα που είναι περιουσία όλων μας και καταστρέφουν έργα τα οποία πληρώθηκαν με τα χρήματα των δημοτών. Ο λόγος για κάποιους βάνδαλους που επέλεξαν να αναδείξουν την αχρειοσύνη τους στο σύστημα άρδευσης που έχει τοποθετηθεί

στο πάρκο της γιορτής κρασιού, αλλά και στο Γυμνάσιο του Αμπελώνα, καταστρέφοντας δεκάδες μπεκ και προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στο δήμο.

Με αφορμή τους νέους βανδαλισμούς ο αντιδήμαρχος Χρ. Τσιόπας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Για ακόμη μια φορά, εμείς οι δημότες του Δήμου Τυρνάβου, εμείς που απαιτούμε να ζούμε σε μια καθαρή και πράσινη πόλη, εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε ότι με πολλή προσπάθεια στους δύσκολους αυτούς  καιρούς παρέχεται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Το 2017, ο Δήμος Τυρνάβου προχώρησε σε ένα σημαντικό για την πόλη μας έργο, την «εγκατάσταση αυτόματου υπόγειου αρδευτικού συστήματος στο Πάρκο Αγ. Γεωργίου»,  στο χώρο της Γιορτής Κρασιού έκτασης 37.000 τετρ. μέτρων.

Τοποθετήθηκαν 228 υπόγεια μπεκ άρδευσης, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση και οικονομία του νερού αλλά κυρίως για να μπορούμε απολαμβάνουμε ένα καταπράσινο πάρκο όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και όχι λίγες μόνο μέρες πριν την καθιερωμένη Γιορτή Κρασιού.

Δυστυχώς, όμως, για ακόμη μια φορά δεν το σεβαστήκαμε.

Στις αρχές Μαΐου 2018, αρχή της αρδευτικής περιόδου, το σύστημα άρδευσης δεν μπορούσε να μπει σε λειτουργία. Έπρεπε να αντικατασταθούν 55  μπεκ, από τα οποία  άλλα ήταν σπασμένα,  άλλα είχαν αφαιρεθεί (κλαπεί). Οι εργασίες έγιναν, το αρδευτικό μπήκε σε λειτουργία και μετά από μια εβδομάδα η λειτουργία διακόπηκε γιατί  έπρεπε πάλι να αντικατασταθούν άλλα 28 μπεκ, πολλά από αυτά για δεύτερη φορά.  Δηλαδή από τα 228 μπεκ αντικαταστάθηκαν ήδη τα 83, σε λιγότερο από ένα μήνα.

Στο δε, Γυμνάσιο Αμπελώνα, που επίσης το 2017 εγκαταστάθηκε υπόγειο αρδευτικό σύστημα σε όλο το χώρο του Σχολείου και στο Γυμναστηρίου και τοποθετήθηκαν 153  υπόγεια μπεκ, έως σήμερα  έχουν  αντικατασταθεί για τους ίδιους λόγους τα 48 μπεκ.

Πότε επιτέλους  θα καταλάβουμε ότι, ότι  έργο γίνεται σε κοινόχρηστους χώρους είναι περιουσία όλων μας  και οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε, για να μην το στερηθούμε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ