ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ 6 ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Υποστηρίζει σε σχόλιο του ο νομικός τους σύμβουλος Θωμάς Παπαλιάγκας

Από το νομικό σύμβουλο των 6 διευθυντών σχολείων του νομού την αντικατάσταση των οποίων ζητά από το ΠΥΣΔΕ η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

1) Είναι απολύτως ψευδές ότι οι έξι διευθυντές κατέθεσαν δηλώσεις προτίμησης εκπρόθεσμα. Μάλιστα, από σχετική βεβαίωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτει ότι οι έξι διευθυντές είχαν καταθέσει δηλώσεις πολλές ώρες πριν την εκπνοή τη προθεσμίας. Την ως άνω βεβαίωση μαζί με άλλα επτά σχετικά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε υπόψιν του ο Περιφερειακός Διευθυντής (η αναφορά στο αρσενικό είναι αόριστη, γιατί αναφέρεται στο όργανο), όμως επιλεκτικά στηρίχθηκε σε ένα από τα οκτώ, παρερμηνεύοντας μάλιστα το περιεχόμενο του, αγνοώντας τα άλλα επτά, προφανώς σκόπιμα. Από τα άλλα επτά προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι δηλώσεις των έξι διευθυντών ήταν εμπρόθεσμες.

2) Είναι ανακριβές ότι το Δικαστήριο διέταξε την αντικατάσταση των διευθυντών την 01/07/2018. Απλώς ανέστειλε έως 30/6/2018 την εκτέλεση της πράξεως του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης, για την παράταση της αναστολής της οποίας σύντομα το Διοικητικό Εφετείο θα κληθεί να αποφανθεί εκ νέου.

3) Η δίκη της αίτησης ακύρωσης, που είχε προσδιοριστεί από το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας για 06/06/2018, ανεβλήθη με αποκλειστική υπαιτιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα απόψεις και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υπάρξει εισήγηση, οπότε ανεβλήθη για τις 05/12/2018.

4) Οι έξι διευθυντές ουδεμία ευθύνη έχουν για οποιαδήποτε κομματικά ή άλλα προσωπικά παιχνίδια του οποιουδήποτε περιφερειακού διευθυντή αλλά ούτε μπορούν και να είναι θύματα αυτών. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να τοποθετηθούν στις θέσεις των έξι διευθυντών άλλοι με λιγότερα μόρια. Το λόγο θα έχει λίαν συντόμως η Δικαιοσύνη. Και η αξιοκρατία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ