ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου

Όλοι εμείς οι δημότες του Δήμου Τυρνάβου για να απολαμβάνουμε μια καθαρή πόλη και ένα υγιεινό περιβάλλον για τα παιδιά μας πρέπει:

Να τοποθετούμε τα απορρίμματα σε καλά δεμένες σακούλες ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ  στους πράσινους κάδους. ΠΟΤΕ ΧΥΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στους κάδους.

 

Τα πράσινα απόβλητα (κλαδέματα, γκαζόν, προϊόντα κήπου  κ.λ.π.) τα τοποθετούμε σε σακούλες καλά κλεισμένες ΔΙΠΛΑ από τους πράσινους κάδους, ΟΧΙ ΜΕΣΑ στους κάδους.

 

Τις στάχτες και προϊόντα καύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον  τον κήπο μας ως λίπασμα, καθώς κάνει το έδαφος πιο εύφορο.

 

Αν δεν υπάρχει κήπος, τα τοποθετούμε στους κάδους μέσα σε καλά κλεισμένες σακούλες μόνο εφόσον σβήσουν καλά για να μην υπάρξει κίνδυνος καύσης και καταστροφής του κάδου. Οι κάδοι είναι περιουσία όλων μας.

 

Στους μπλέ κάδους ανακύκλωσης τοποθετούμε ΜΟΝΟ απορρίμματα από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο .ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ άλλα σκουπίδια.

Τσακίζουμε πάντα τα χάρτινα κουτιά για να μειώσουμε τον όγκο τους  ΠΡΙΝ τα ρίξουμε μέσα στον κάδο. Αν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χαρτοκιβωτίων, τα τσακίζουμε καλά, τα δένουμε  για να μη σκορπίσουν και   τα τοποθετούμε δίπλα από τους κάδους.

 

Τα κενά συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων δεν τα πετάμε μέσα στους κάδους, δεν τα πετάμε σε χαντάκια, δεν τα καίμε.

ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ (τριπλό ξέπλυμα), ΤΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣΤΑ, και τα παραδίδουμε μετά από συνεννόηση  καλώντας στο  2492024349, στο χώρο που έχει διαθέσει ο Δήμος Τύρναβου για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ.

Ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΣΥΦ,  θα χορηγήσει και την ανάλογη βεβαίωση ορθής διαχείρισης γεωργικών φαρμάκων.

 

Τα  μπάζα, παλιά έπιπλα ή μεγάλες ποσότητες πράσινων αποβλήτων τα τοποθετούμε σε σημείο που θα υποδείξει η υπηρεσία Καθαριότητας ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με το Τμήμα Καθαριότητας (2492024349) και συνεννόηση για την ημέρα συλλογή τους.

 

Τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές)  δεν τις πετάμε, ΤΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ. Επικοινωνούμε με το Τμήμα Καθαριότητας (2492024349) και συνεννοούμαστε για την ημέρα συλλογή τους.

 

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ